Α. Τσίπρας: Πήγε Ιταλία και τους είπε για …Μπαλτάκο

09:06 4/4/2014 - Πηγή: BankWars

Επίθεση στην κυβέρνηση και την ακροδεξιά, με αφορμή την υπόθεση Μπαλτάκου, αλλά και της ανόδου των εθνικιστικών και νεοφαστιστικών κομμάτων στην Ευρώπη, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από το Παλέρμο, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη και μίλησε το βράδυ της Πέμπτης ως υποψήφιος πρόεδρος της Κομισιόν.

«Η άκρα δεξιά στην Ευρώπη δεν είναι εχθρός του συστήματος. Είναι οργανικό μέρος του κατεστημένου.

Και συνεργάζεται στενά με το κατεστημένο, όπως αποκαλύφθηκε χθες στην Ελλάδα, που βγήκαν στο φως οι στενές μυστικές σχέσεις της κυβέρνησης Σαμαρά με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής» σημείωσε ο κ. Τσίπρας, τονίζοντας ότι «η ακροδεξιά είναι το μακρύ χέρι του νεοφιλελευθερισμού, δε αντιπαρατίθενται με το σύστημα που γεννά την αδικία».

Ενόψει και της έλευσης της Άνγκελας Μέρκελ στην Αθήνα ο κ. Τσίπρας άσκησε σκληρή κριτική στην πολιτική της γερμανίδας καγκελαρίου:

«Η δική μας Ευρώπη, η «Άλλη Ευρώπη» ενώνει. Η νεοφιλελεύθερη Ευρώπη της κυρίας Μέρκελ διαιρεί. Η σημερινή Ευρώπη ικανοποιεί μόνον την κυρία Μέρκελ και τους λιγοστούς πολιτικούς φίλους της» τόνισε και πρόσθεσε: «Η πολιτική της λιτότητας και της λεγόμενης «εσωτερικής υποτίμησης» μεγαλώνει την αναπτυξιακή απόσταση που χωρίζει το Παλέρμο από το Βερολίνο και τη Λισαβόνα από τη Στοκχόλμη».

Original article: Α. Τσίπρας: Πήγε Ιταλία και τους είπε για …Μπαλτάκο.

Keywords
Τυχαία Θέματα