MONEY TALKS

08:40 4/4/2014 - Πηγή: BankWars

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ

Ανά πάσα στιγμή ανοίγει το book building της έκδοσης του ομολόγου από το ελληνικό Δημόσιο. Πολλοί λένε ότι θα «συμπέσει» με την άφιξη της Α. Μέρκελ στην Αθήνα στις 11 Απριλίου, αλλά η φημολογία δεν απέκλειε η έξοδος της χώρας στις αγορές

να γίνει ακόμη και σήμερα.

Το απόγευμα η Moody’s θα βγάλει την αξιολόγηση για την ελληνική οικονομία. Η αγορά προεξοφλεί οτι θα υπάρξει αναβάθμιση.

Άρα, το timing είναι ίσως το πλέον κατάλληλο για την έκδοση του 5ετους ομολόγου ύψους 2,5 με 3 δις ευρώ.

Πολιτικά αν το δούμε, αν και αυτά τα πράγματα δεν τα καθορίζει η εσωτερική πολιτική σκηνή, αποτελεί και ένα επιθετικό όπλο έναντι της ταραχήςς που προκάλεσε η… υπόθεση Μπαλτακου.

Βέβαια, το πολιτικό ζήτημα που έχει προκύψει δεν φαίνεται, από τις πληροφορίες, ότι θα σταματήσει εδώ. Έχει ουρά. Και δεν είναι καθόλου ασήμαντο. Όμως, κάποτε σε αυτή τη χώρα πρέπει να καταλάβουμε ότι υπάρχουν ακόμα πιο σημαντικά πράγματα από ένα σημαντικό. Πράγματα, που αφορούν τη ζωή εκατομμυρίων πολιτών σήμερα και στα επόμενα χρόνια.

Ο Μπαλτάκος και οι …υψηλοί στόχοι του, παρέα ή όχι με τη Χρυσή Αυγή, σε πλήρη, ή σε καθόλου γνώση των ενεργειών του από τον Πρωθυπουργό, μια χαρά τη βγάζουν στις προσωπικές τους ζωές. Τα εκατομμύρια των Ελλήνων που πληρώνουν φόρους, αντιμετωπίζουν την ανεργία, έχασαν μεγάλο μέρος των εισοδημάτων και περιουσιών τους, βλέπουν τα παιδιά τους να μεγαλώνουν σε μία χώρα χωρίς αύριο, ζητούν λύσεις για αυτά. Και δε θα τα σώσει κανένας Μπαλτάκος και καμία Χρυσή Αυγή. Αντίθετα, η αλλαγή σελίδας στην οικονομία, επιβεβαιωμένη μάλιστα από τους ξένους δανειστές που μέχρι «χθες» «έθαβαν» την Ελλάδα, δίνει ελπίδα και προοπτική.

…Ας το καταλάβουμε, πριν είναι αργά…


- Μέχρι τις 20 Απριλίου θα πρέπει η Εθνική Τράπεζα να υποβάλλει στην Τράπεζα της Ελλάδος το capital plan. Τις δόθηκε παράτασης πέντε ημερών. Μεγαλοβδομαδιάτικα τρεξίματα. Θα κάνει …Πάσχα;

Όλα “τρέχουν” σύμφωνα με το πρόγραμμα στη Eurobank. H αύξηση κεφαλαίου έχει κλείσει και μένουν τα διαδικαστικά, το σημαντικότερο των οποίων είναι ο καθορισμός της τιμής από τους ανεξάρτητους συμβούλους και το ΤΧΣ. Και αυτό θα έχει κλείσει μέχρι τις 15 του μηνός. Και όλα αυτά, χωρίς τυμπανοκρουσίες και διαρροές στον τύπο. Με σκληρή και επαγγελματική δουλειά, από ανθρώπους που …το ξέρουν το σπορ και έκαναν και κάνουν τα αυτονόητα.

Ο Bankieris

Original article: MONEY TALKS.

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις BankWars