Φιλικό στους επενδυτές το νέο ηγετικό προφίλ του Α. Τσίπρα, λέει το Bloomberg

13:19 2/6/2014 - Πηγή: BankWars

Ο Αλέξης Τσίπρας παρουσιάζει ένα πιο φιλικό πρόσωπο προς τους επενδυτές καθώς επιχειρεί να καλλιεργήσει την εικόνα του επόμενου πρωθυπουργού της Ελλάδας διαπιστώνει το Bloomberg.

Ο κ.Τσίπρας την περασμένη εβδομάδα αναφέρθηκε στην ανάγκη

προσέλκυσης κεφαλαίων για την αναζωογόνηση της ελληνικής οικονομίας και δεσμεύτηκε για τη διατήρηση ενός σταθερού φορολογικού καθεστώτος με το πρακτορείο να κάνει λόγο για μια μεγάλη διαφορά σε σύγκριση με τη ρητορική του τον Ιούλιο του 2012, καθώς πλέον ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αντιλαμβάνεται ότι πρέπει να γίνει πιο ελκυστικό σε ένα πιο ευρύ κοινό.

«Υπάρχει μια σταδιακή πορεία προς το Κέντρο» αναφέρει ο καθηγητής Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αριστείδης Χατζής, ο οποίος σε δηλώσεις του στο Bloomberg τονίζει ότι «ο Τσίπρας και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έχουν αντιληφθεί ότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να εξασφαλίσουν την πλειοψηφία στις εκλογές.

«Μετά τις Ευρωεκλογές, αυτή η στρατηγική είναι σαφώς δεσπόζουσα» τονίσει ο κ.Χατζής.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στις Ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να λάβει το 26,6% των ψήφων και να καταλάβει για πρώτη φορά την πρώτη θέση σε εκλογική αναμέτρηση.

Το ποσοστό αυτό – κατά το δημοσίευμα – εάν αναγόταν σε βουλευτικές εκλογές, θα έδινε τη δυνατότητα στον Τσίπρα να γίνει πρωθυπουργός, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κατάφερνε να εξασφαλίσει μια απόλυτη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

«Συνεπώς χρειάζεται να έχει πιθανούς συμμάχους, οι οποίοι θα μπορούσαν να ενταχθούν σε μια κυβέρνηση συνασπισμού. Για αυτό το λόγο υιοθετείται και αυτός ο πιο μετριοπαθής τόνος» τονίζει ο κ.Χατζής.

«Θέλουμε να προσελκύσουμε επενδυτές στην Ελλάδα που θα δώσουν το έναυσμα για ένα σοκ επενδύσεων προκειμένου να επανεκκινήσει η οικονομία. Υπάρχουν δύο προϋποθέσεις για την προσέλκυση αυτών των επενδυτών: Να νιώθουν ασφαλείς για τη ζώνη του ευρώ και για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας αλλά και να βλέπουν σοβαρά τις δημόσιες επενδύσεις» είχε αναφέρει σε συνέντευξη του στο Bloomberg ο κ.Τσίπρας την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι επενδυτές δεν έχουν επηρεαστεί από την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ, όπως άλλωστε αποτυπώνεται και στην πτωτική πορεία που κατέγραψε την περασμένη εβδομάδα η απόδοση του 10ετους ελληνικού ομολόγου.

Ιδιαίτερη αναφορά πάντως το Bloomberg κάνει στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη διαγραφή του ελληνικού χρέους, με την οποία διαφωνούν κατηγορηματικά οι Ευρωπαίοι ηγέτες.

Όπως υπογραμμίζεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει διαμηνύσει ότι εάν ο πρωθυπουργός της Ελλάδας δεν λάβει υπόψη του τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους για το ελληνικό χρέος, τότε και εκείνος με τη σειρά του ενδεχομένως να μη σεβαστεί τις συμφωνίες που έχει υπογράψει η Ελλάδα, όταν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.

Original article: Φιλικό στους επενδυτές το νέο ηγετικό προφίλ του Α. Τσίπρα, λέει το Bloomberg.

Keywords
Τυχαία Θέματα