Wall Street: Χάθηκαν τα κέρδη από …το remdesivir

Με μικρές μεταβολές σε σχέση με χθες έκλεισε την Πέμπτη η Wall Street. Η άνοδος στην αρχή της συνεδρίασης  που αποδόθηκε στην ανάκαμψη των διεθνών τιμών του πετρελαίου ανατράπηκε από την αρνητική ψυχολογία που δημιουργήθηκε όταν έγινε γνωστό ότι η πρώτη κλινική δοκιμή του πειραματικού φαρμάκου remdesivir της Gilead Sciences δεν στέφθηκε με επιτυχία.

Ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 39,44 μονάδων – 0,17%, στις 23.515,26 μονάδες.

Ο S&P 500 έχααε 0,09%, στις 2.797 μονάδες

Ο

Nasdaq σημείωσε  οριακές απώλειες 0,01%, στις 8.494 μονάδες.

ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΚΡΟ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

Άλλα 4,4 εκατ. Αμερικανοί υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας την προηγούμενη εβδομάδα. Ο συνολικός αριθμός των νέων ανέργων φτάνει πλέον τα 25 εκατ. άτομα μέσα σε μόλις ενάμιση μήνα από την υλοποίηση των πρώτων μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού. Η ραγδαία αύξηση της ανεργίας εκτιμάται ότι έχει οδηγήσει το ποσοστό των ανέργων πάνω από το 15%, ενδεχομένως μέχρι και το 20%, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.  Πριν την κρίση του κορονοϊού η ανεργία ήταν σε χαμηλό 50 ετών, μόλις στο 3,5%.

Κατάρρευση της επιχειρηματικής δραστηριότητας τον Απρίλιο με πρωτοφανή ρυθμό στην ιστορία έδειξε η τελευταία έρευνα της Markit για τον μήνα Απρίλιο.

Ειδικότερα, ο σύνθετος δείκτης PMI για τον κλάδο της μεταποίησης και τις υπηρεσίες κατρακύλησε τον Απρίλιο εν μέσω της πανδημίας σε νέο ιστορικό χαμηλό στις 27,4 μονάδες από 40,9 μονάδες τον Μάρτιο, σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις της Markit.

Ο δείκτης για την επιχειρηματική δραστηριότητα στις υπηρεσίες υποχώρησε επίσης σε νέο ιστορικό χαμηλό στις 27,0 μονάδες από 39,8 μονάδες τον Μάρτιο, ενώ ο μεταποιητικός δείκτης διολίσθησε στις 36,9 μονάδες από 48,5 μονάδες τον προηγούμενο μήνα.

Ο δείκτης για την παραγωγή στην μεταποίηση κατρακύλησε στις 29,4 μονάδες από 46,5 μονάδες τον Μάρτιο.

Πετρέλαιο: Στα 16,50 δολ το αμερικάνικο, στα 21,33 δολ το Brent

Χρυσός: Η ανεργία στις ΗΠΑ οδήγησε σε νέα άνοδο στα 1.745,40 δολάρια

Keywords
Τυχαία Θέματα