Μικτά πρόσημα στη Wall Street έπειτα από τα νέα για την αποτυχία του φαρμάκου της Gilead

Με μικτά πρόσημα και ήπιες διακυμάνσεις σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο ολοκλήρωσαν την Πέμπτη οι βασικοί δείκτες στη Wall Street, έπειτα από τα απογοητευτικά νέα για την κλινική δοκιμή του αντιικού φαρμάκου  ρεμδεσιβίρη της  Gilead Sciences στην Κίνα.

Μια σύνοψη των συμπερασμάτων αναρτήθηκε, αλλά στη συνέχεια αποσύρθηκε, στον ιστότοπο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, η οποία έδειξε πως «η ρεμδεσιβίρη (…) δεν βελτιώνει την κατάσταση των ασθενών και δεν μειώνει την

παρουσία του παθογόνου παράγοντα στο αίμα». Η είδηση σκόρπισε απογοήτευση στην επιστημονική κοινότητα, αλλά και στους επενδυτές, αν και ο ΠΟΥ διευκρίνισε ότι η μελέτη δημοσιεύτηκε κατά λάθος, χωρίς να έχει αξιολογηθεί προηγουμένως από ειδικούς.

Η είδηση μετά τα απογοητευτικά στοιχεία από τους δείκτες PMI που δημοσιοποίησε η Markit και έδειξαν κατάρρευση της επιχειρηματικής δραστηριότητας τον Απρίλιο. Αλλά και στις 4,4 εκατ. νέες αιτήσεις για επιδόματα εργασίας που προστέθηκαν την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ.

Κάπως έτσι ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 0,17%, στις 23.515,39 μονάδες, με τον S&P 500 να υποχωρεί κατά  0,05% στις 2.797,80 μονάδες και τον Nasdaq να σημειώνει οριακές απώλειες 0,01%  μένοντας ουσιαστικά αμετάβλητος στις 8.494,75 μονάδες.

Μεταξύ των 30 μετοχών του Dow Jones, 13 κινήθηκαν με θετικό πρόσημο και 17 με αρνητικό. Τα μεγαλύτερα κέρδη σημείωσαν οι Exxon Mobil, UnitedHealth Group και Chevron, ενώ τωις μεγαλύτερες απώλειες οι McDonald’s, Walmart και Intel.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μικτά, Wall Street, Gilead,mikta, Wall Street, Gilead