WSJ: «Ο λαός θα διαλύσει την ευρωζώνη» – Πάνω από 10ετία θα κρατήσει η ύφεση

Την στιγμή που η ανεργία στην ευρωζώνη καλπάζει, η Ευρώπη δεν έχει κανένα σχέδιο ώστε να προσφέρει στους ανθρώπους και πάλι εργασία. Αντίθετα μάλιστα,οι χώρες του ευρωπαϊκού νότου εξακολουθούν να υπακούουν στη γερμανική πολιτική λιτότηταςπροκειμένου να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητά της, επιβάλλοντας περικοπές μισθών και δημοσίων δαπανών, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Σύμφωνα μάλιστα με μελέτες της Goldman Sachs, η ύφεση , μπορεί να κρατήσει για περισσότερα από δέκα χρόνια.

Ωστόσο, το ερώτημα που θέτει το άρθρο της WSJ είναι«όλος αυτός ο πόνος που έχουν υποστεί οι Ευρωπαίοι είναι αρκετός για να πουν επιτέλους “Αρκετά”;»

Όπως αναφέρεται, παρά το γεγονός πως οι Ευρωπαίοι διαμαρτύρονται συνεχώς για την πολιτική λιτότητας και εκφράζουν ανοιχτά την απογοήτευσή τους από της Ευρωπαϊκή Ένωση, εντούτοις δεν επιθυμούν να βγουν από το ευρώ.

Πάνω από το 60% των Ισπανών, των Ελλήνων, των Ιταλών και των Γάλλων θέλουν να διατηρηθεί το κοινό νόμισμα, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύεται αυτό το μήνα από το Κέντρο Ερευνών Pew.

Όπως αναφέρει όμως το κείμενο η μεγάλη αντίδραση των Ευρωπαίων θα έρθει όταν θα αισθανθούν πως τελικά δεν υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ και θα αρχίσουν να αντιλαμβάνονται το κόστος και τα οφέλη της παραμονής τους στο ενιαίο νόμισμα. Και μόλις ξεσπάσει αυτή η διαμάχη, οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες…!

Keywords
Τυχαία Θέματα