Aίτηση εισαγωγής στη ΝΕΑ του ΧΑΚ από την Ilion Energy

Σε συνέχεια της μετατροπής της σε Ανώνυμη Εταιρία, η Ilion Energy A.E. (www.ilionenergy.com), υλοποιώντας τη σχετική απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της, κατέθεσε την περασμένη εβδομάδα, αίτηση για την εισαγωγή των μετοχών της, στη Ν.Ε.Α. του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου, με Σύμβουλο Εισαγωγής την Capital Markets Experts A.E. (www.camex.gr) .

Η Εταιρία, έκλεισε

το 2012 με κύκλο εργασιών της τάξης των 2,1 εκ. ευρώ και κέρδη μετά φόρων 72 χιλ. ευρώ, ενώ ήδη στο 2013 κινείται με γεωμετρικούς ρυθμούς συγκριτικής αύξησης, έχοντας ήδη σε επίπεδο πρώτου τριμήνου ξεπεράσει τον τζίρο του 1 εκ. ευρώ.

Η Εταιρία εξειδικεύεται σε φωτοβολταϊκά συστήματα και πάρκα, σε βιοκλιματικές κατασκευές και στη γεωθερμία. Με την εισαγωγή της στο ΧΑΚ, σκοπεύει μέσα στην τρέχουσα χρήση να πραγματώσει αυξήσεις κεφαλαίου συνολικού ύψους μέχρι το 1 εκ. ευρώ, προκειμένου, να χρηματοδοτήσει το project που παρουσίασε τον περασμένο Ιανουάριο στο Word Future Energy Summit του Άμπου Ντάμπι και αφορά στο βιοκλιματικό θερμοκήπιο.

Με το βιοκλιματικό θερμοκήπιο η Ilion Energy προτείνει μία εγκατάσταση αυτόνομη ενεργειακά, σχεδιασμένη ως βέλτιστη λύση για άνυδρες περιοχές, οι οποίες με την εφαρμογή του μπορούν να μετατραπούν σε περιοχές παραγωγής τροφίμων, πόσιμου νερού και αλατιού για βρώσιμη ή βιομηχανική χρήση.

Η πρόταση της Ilion εκτιμάται ότι θα προσελκύσει μεγάλο ενδιαφέρον καθώς τα υδατικά διαθέσιμα για άρδευση συνεχώς μειώνονται, ενώ παράλληλα αυξάνεται η ζήτηση για τρόφιμα και ειδικότερα, για λαχανικά και θερμοκηπιακές καλλιέργειες. Το βιοκλιματικό θερμοκήπιο μπορεί να αποτελέσει ενδιαφέρουσα πρόταση και για τη χώρα μας, ειδικότερα για τις νησιωτικές περιοχές.

Σύμφωνα με τη Διοίκηση της Εταιρίας, η εισαγωγή στη Ν.Ε.Α. του Χ.Α.Κ., ήταν μια στρατηγική επιλογή, από την οποία αποβλέπει σε μια σειρά πλεονεκτημάτων, όπως η παρουσία της Εταιρίας στη διεθνή επενδυτική κοινότητα των χρηματιστηριακών αγορών, η μετατροπή του μετοχικού της κεφαλαίου σε ανταλλάξιμες αξίες, οι οποίες θα μπορούν πλέον να χρησιμοποιηθούν κατά το δοκούν από τους μετόχους της, η ανέξοδη διαφήμιση των δραστηριοτήτων της, η ευχερέστερη προσέγγιση στρατηγικών επενδυτών αλλά και στρατηγικών συνεργατών και τέλος η βελτίωση του διεθνοποιημένου χαρακτήρα της .

Παράλληλα, το γεγονός ότι η Διοίκηση του ΧΑΚ έχει προαναγγείλει τη δημιουργία ενός νέου κλάδου (sector), ενεργειακού προφίλ, στη ΝΕ.Α., έχοντας δημιουργήσει μια σχετική ουρά πέντε αιτήσεων ενεργειακών εταιρειών από την Άπω Ανατολή, σηματοδότησε το ρόλο του στην απόφαση της Εταιρίας .

Στη Ν.Ε.Α. του Χ.Α.Κ. σήμερα διαπραγματεύονται οι μετοχές 16 εταιριών και 2 εταιρικών ομολόγων, ανάμεσά τους 5 ελληνικών συμφερόντων, 1 από το Ισραήλ, 1 από τη Λευκορωσία, 1 από τη Μάλτα και 8 κυπριακές . Μάλιστα η εισηγμένη με έδρα τη Μάλτα, κατέθεσε την αίτησή της μετά τα γεγονότα του περασμένου Μαρτίου και ήδη διαπραγματεύεται στην αγορά.

Η Ilion Energy A.E., είναι η τέταρτη εταιρία που καταθέτει την αίτηση της για εισαγωγή στη Ν.Ε.Α. του Χ.Α.Κ., με Σύμβουλο Εισαγωγής την Capital Markets Experts Α.Ε.

Keywords
Τυχαία Θέματα