Wirtschaftsblatt: Ο «μεταρρυθμιστής» Αντώνης Σαμαράς

Νέα θετικά δημοσιεύματα σήμερα στον ευρωπαϊκό τύπο για τον Έλληνα πρωθυπυργό με την αυστριακή οικονομική εφημερίδα Wirtschaftsblatt να αποκαλεί τον Αντώνη Σαμαρά, «μεταρρυθμιστή».

«Αντώνης Σαμαράς: ο Έλληνας μεταρρυθμιστής» είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος της εφημερίδας η οποία αναφέρει ότι, ένα χρόνο μετά τις εκλογές στην Ελλάδα,

ο Σαμαράς έχει αποκτήσει στις Βρυξέλλες τη φήμη ενός «εγγυητή των μεταρρυθμίσεων».

Ο Έλληνας πρωθυπουργός «έχει εκπλήξει πολλούς με την ικανότητά του να διατηρήσει τη μεταρρυθμιστική πορεία και με τον τρόπο αυτό να αποκαταστήσει και πάλι την εμπιστοσύνη απέναντι στην Ελλάδα», αναφέρει το δημοσίευμα.

«Την περασμένη εβδομάδα, οι υπουργοί της Ευρωζώνης, εκτιμώντας ότι εκπληρώνονται οι όροι, αποδέσμευσαν την επόμενη δόση, ύψους 7,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, του δανείου προς την Ελλάδα. Μόλις πριν από έναν χρόνο, η χώρα βρισκόταν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, ενώ τώρα, παρόλη τη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση και ποσοστό-ρεκόρ σε ανεργία, ο Αντ. Σαμαράς κάνει λόγο για μια ‘ελληνική ιστορία επιτυχίας’ και θέλει να οδηγήσει, τον επόμενο χρόνο, την Αθήνα πίσω στις κεφαλαιαγορές, επισημαίνει η Wirtschaftsblatt.

Keywords
Τυχαία Θέματα