Twitter: Αποτίμηση πάνω από 20 δισ. δολάρια “βλέπουν” οι fund managers με την είσοδο στη Wall Street

Η αλήθεια είναι πως η αύξηση των χρηστών του Twitter επιβραδύνεται, ωστόσο ορισμένοι fund managers εκτιμούν πως αυτό δεν θα εμποδίσει την αποτίμηση ύψους 12,8 δισ. δολαρίων της εταιρείας από το να αυξηθεί, μεταδίδει το Bloomberg.

Αυτή είναι η δίκαιη αποτίμηση που έθεσε το Twitter στις

μετοχές του στην αίτηση που υπέβαλε την περασμένη εβδομάδα για αρχική δημόσια προσφορά. Οι Ironfire Capital και Gamco Investors εκτιμούν πως η αποτίμηση της εταιρείας θα μπορούσε να αυξηθεί στα 15 δισ. έως 20 δισ. δολάρια όταν αρχίσει να διαπραγματεύεται στο χρηματιστήριο.

Οι στόχοι αυτοί βασίζονται στις προσδοκίες της εταιρείας πως το Twitter μπορεί να αυξήσει ταχύτατα τα έσοδά του, καθώς θα επεκτείνεται παγκοσμίως και θα προσελκύει χρήματα από διαφήμιση εταιρειών. Σύμφωνα με τα στοιχεία που περιλαμβάνει στην αίτηση για το IPO, το Twitter υπερδιπλασιάζει τα έσοδά του ετησίως καθώς οι εταιρίες διαφημίζονται στην υπηρεσία.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία δεν έχει ορίσει ακόμα εύρος τιμής ούτε έχει γνωστοποιήσει πότε ακριβώς εκτιμά ότι θα κάνει το ντεμπούτο της στο χρηματιστήριο.

Το Twitter όρισε την δίκαιη αποτίμηση των κοινών μετοχών του στα 20,62 δολάρια ανά μετοχή τον Αύγουστο, ενώ σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν το θέμα, θα εισαχθούν προς διαπραγμάτευση 620 εκατ. μετοχές.

Keywords
Τυχαία Θέματα