ΗΠΑ: Συνεχίζεται το shutdown, ανησυχούν οι επενδυτές – Moody’s: Απίθανη η χρεοκοπία

Ο διευθύνων σύμβουλος της Moody’s Investors Service απέκλεισε την πιθανότητα η αμερικανική κυβέρνηση να κηρύξει χρεοστάσιο, ακόμα και αν δεν επιτευχθεί μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου συμφωνία για την αύξηση του ορίου χρέους.

«Είναι εξαιρετικά απίθανο το υπουργείο Οικονομικών να μην συνεχίσει να αποπληρώνει αυτά τα ομόλογα», ανέφερε σε συνέντευξή του στο CNBC ο κ. Raymond McDaniel. «Ευελπιστούμε ότι θα είναι απίθανο να περάσουμε τις 17 Οκτωβρίου και να αποτύχουμε να αυξήσουμε το όριο χρέους, όμως ακόμα και αν αυτό συμβεί, νομίζουμε πως

το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών θα συνεχίσει να αποπληρώνει αυτούς τους τίτλους», σημείωσε.

Συνεχίζεται το shutdown, ανησυχούν οι επενδυτές

Δεν υπήρξε ουσιαστική πρόοδος στις συζητήσεις ανάμεσα σε Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικανούς κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου εκτός από τις αντεγκλήσεις μέσω συνεντεύξεων για τον Τζον Μπόνερ και τον Μπάρακ Ομπάμα. Το ρίσκο ανεβαίνει καθώς βρισκόμαστε μόλις 9 ημέρες πριν την μεγάλη απόφαση για την αύξηση του ανώτατου ορίου χρέους των ΗΠΑ.

Ομπάμα: Σταματήστε την φάρσα

Το άνοιγμα της εβδομάδας βρίσκει τους επενδυτές σκεπτικούς για το μέλλον της αμερικανικής οικονομίας και τον αντίκτυπο που θα μπορούσε να έχει το αδιέξοδο αυτό σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το αμερικάνικο Πεντάγωνο κάλεσε περισσότερους από 400.000 πολιτικούς του υπαλλήλους να επιστέψουν στην δουλειά τους.

Σύμφωνα με ειδικό νόμο που αφορά στο Πεντάγωνο μπορεί να γίνει άμεση ανάκληση πολιτικών υπαλλήλων που συμβάλλουν στην ετοιμότητα των στρατιωτικών.

Ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Τσακ Χέιγκελ δεν έδωσε ακριβή αριθμό υπαλλήλων που θα επιστρέψουν τόνισε ωστόσο πως θα είναι το μεγαλύτερο μέρος.

Να σημειώσουμε ότι νωρίτερα, ο Μπαράκ Ομπάμα είχε ζητήσει από τους Ρεπουμπλικανούς μέσω ραδιοφωνικού διαγγέλματος να τερματίσουν τη διαμάχη για τον προϋπολογισμό. «Σταματήστε αυτή τη φάρσα. Τερματίστε αυτό το Shutdown» είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα