Start ups: “Μανιφέστο”για τη στήριξη της νεοφυούς επιχειρηματικότητας – Οι υποσχέσεις του Κ. Μητσοτάκη

Παραδόθηκε σήμερα, Παρασκευή, το ελληνικό Μανιφέστο Νεοφυών Επιχειρήσεων (Startup Manifesto) στην κυβέρνηση, σε μία εκδήλωση που έλαβε χώρα στο Orange Grove και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 1ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Νεανικής Επιχειρηματικότητας.

Το Greek Startup Manifesto είναι ένα σχέδιο δράσης που συνέταξαν Έλληνες ιδρυτές εταιρειών στο πρότυπο του αντίστοιχου ευρωπαϊκού Μανιφέστο.

Στην εκδήλωση την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης,

ο οποίος διαβεβαίωσε ότι η παραλαβή του Μανιφέστο από την κυβέρνηση δεν είναι το τέλος της “διαδρομής”, αλλά μόνο το πρώτο βήμα σε δράσεις δέσμευσης και υποστήριξης προς την επιχειρηματικότητα.

“Θα χρησιμοποιήσω όλη την πολιτική μου επιρροή για να το προωθήσω εντός της κυβέρνησης και να δημιουργήσω πολιτική συναίνεση για την εφαρμογή του”, τόνισε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι θα το παρουσιάσει στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος “αναμένεται να δείξει αληθινό ενδιαφέρον”.

Στην εκδήλωση συμμετείχε εξ αποστάσεως και η Επίτροπος για το Ψηφιακό Θεματολόγιο, Νέιλι Κρους, η οποία με διαδικτυακή κλήση από τις Βρυξέλλες συνεχάρη τους Έλληνες επιχειρηματίες για τη δημιουργία του πρώτου τοπικού Μανιφέστο, το οποίο ευελπιστεί να αποτελέσει πρότυπο και για άλλες χώρες.

“Δεν αποτελεί μία λίστα επιθυμιών, αλλά περιέχει όλες τις ιδέες που χρειάζεται η Ελλάδα για να αναπτύξει την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία. Ελπίζω όλοι όσοι λαμβάνουν πολιτικές αποφάσεις στην Ελλάδα να δώσουν στο Μανιφέστο αρκετή προσοχή”, τόνισε η Κρους.

Το Μανιφέστο είναι ένα σχέδιο δράσης που περιλαμβάνει 32 προτάσεις Ελλήνων επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στο χώρο της πληροφορικής και του διαδικτύου προς την ελληνική διοίκηση.

Πηγή: emea.gr

Original article: Start ups: “Μανιφέστο”για τη στήριξη της νεοφυούς επιχειρηματικότητας – Οι υποσχέσεις του Κ. Μητσοτάκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα