Rompuy: Το μέλλον της Ελλάδας βρίσκεται εντός της Ευρωζώνης

21:40 9/9/2012 - Πηγή: BankWars

Τη διαβεβαίωση ότι η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει μέλος της Ευρωζώνης απέσπασε από τον Χέρμαν βαν Ρόμπαϊ ο πρωθυπουργός στη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα για την άμεση αποδέσμευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ προκειμένου να ανακοπούν αποτελεσματικά η ύφεση και η ανεργία.

Στις δηλώσεις τους μετά την ωριαία συνάντησή τους, ο Αντ. Σαμαράς τόνισε ότι έχουν γίνει μεγάλες, επίπονες και επίμονες προσπάθειες από την Ελλάδα και – όπως και στη συνάντησή του με τον Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ – ζήτησε τη συνδρομή του κ. Ρόμπαϊ για να σταματήσουν οι αρνητικές για την Ελλάδα δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων.

Επίσης, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, στη συνάντηση τέθηκε από πλευράς του το ζήτημα της επιτάχυνσης των αποκρατικοποιήσεων και των διαρθρωτικών αλλαγών, καθώς και της αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις αποφάσεις της ΕΚΤ. «Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είναι φίλος και ελπίζουμε στη στήριξή του», κατέληξε ο κ. Σαμαράς.

Από την πλευρά του, ο κ. Ρόμπαϊ χαρακτήρισε τη συζήτηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό ως «καρποφόρα» και «θαρραλέες» τις αποφάσεις και τις θυσίες των Ελλήνων για την παραμονή στην Ευρωζώνη. Πρόσθεσε ότι η δημοσιονομική εξυγίανση πρέπει να προχωρήσει ταυτόχρονα με τις μεταρρυθμίσεις και τις διαρθρωτικές αλλαγές, καθώς και την αναμόρφωση της φορολογικής διοίκησης με γνώμονα – όπως είπε – την κοινωνική δικαιοσύνη.

Τόνισε, εξάλλου, ότι η κρίση δεν είναι μόνον ελληνική και πως πρέπει να υπάρξει συλλογική δράση στους κόλπους της Ε.Ε., καταλήγοντας ότι πρέπει ακόμη να γίνουν πολλά βήματα και η Ευρώπη θα συνεχίσει γι΄ αυτό το λ΄πογο να στηρίζει τις προσπάθειες της Ελλάδας εντός της ζώνης του ευρώ.

σχετικά άρθραRoubini: Grexit και κατάρρευση κυβέρνησης το 2013Το Σεπτέμβριο οι προτάσεις των Βρυξελλών για τις τράπεζεςPimco: Μην τοποθετείτε τα κεφάλαιά σας στην ΕυρώπηH Goldman Sachs μπαίνει στη… φυλακήALERT: Οι τράπεζες της Wall προετοιμάζονται για έξοδο χώρας από το ευρώS&P: Υποβάθμισε τη Σλοβενία σε ΄A΄ από ΄A+΄Πτώση 58% στα κέρδη της UBS στο β΄ τρίμηνοΥποχώρησαν τα κέρδη της Deutsche Bank στο β΄ τρίμηνοΚατατέθηκε η πρώτη αγωγή για το σκάνδαλο LiborΒουτιά στα κέρδη της Deutsche Bank
Keywords
Τυχαία Θέματα