Der Spiegel: Η Merkel ψάχνει συμφωνία για να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ

21:40 9/9/2012 - Πηγή: BankWars

Η Γερμανίδα Καγκελάριος Angela Merkel κατέληξε ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να φύγει από την ευρωζώνη το Φθινόπωρο και είναι έτοιμη να δώσει στην Αθήνα περισσότερη ευελιξία στους όρους διάσωσης, μεταδίδει το γερμανικό Spiegel.

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό η Ελλάδα

έχει κάνει ανεπαρκή πρόοδο στις οικονομικές μεταρρυθμίσεις που έχει υποσχεθεί στους διεθνείς πιστωτές ως αντάλλαγμα για περισσότερα κεφάλαια.

Αλλά η Merkel θεωρεί ότι είναι αναγκαίο να αποφευχθεί ένα τρίτο πρόγραμμα βοήθειας για την Αθήνα, δεδομένης της δυσκολίας να περάσει από το γερμανικό κοινοβούλιο, αναφέρει το Der Spiegel, χωρίς να κατονομάζει τις πηγές του.

Μάλιστα, φέρει τη Γερμανίδα Καγκελάριο να έχει δηλώσει σε στενό της κύκλο ότι «πρέπει να βρούμε μία λύση». Κάτι τέτοιο θα περιλαμβάνει την αναδιοργάνωση του τρέχοντος πακέτου βοήθειας, για παράδειγμα αυξάνοντας τις επερχόμενες δόσεις και μειώνοντας τις άλλες αργότερα.

σχετικά άρθραΥποψήφιος πρωθυπουργός και πάλι ο ΜπερλουσκόνιΙσπανία: Μέτρα λιτότητας 65 δισ. ευρώ ανακοίνωσε ο ΡαχόιΣταθερό προβάδισμα της Merkel στις δημοσκοπήσειςFitch: Επιβεβαιώνει την αξιολόγηση ΑΑΑ για τις ΗΠΑFED: Γνώριζε από το 2007 ότι ήταν προβληματικός ο καθορισμός του LiborBarnier: Τραπεζική εποπτεία εντός του 2012Κομισιόν: Επιλύθηκαν τα προβλήματα λειτουργίας της τράπεζας BayernLBΑπολύονται 24.000 δημόσιοι υπάλληλοι στην ΙταλίαΑρνείται ανάμιξη στο σκάνδαλο Libor η Τράπεζα της Αγγλίας«Καρφώνει» τη Φινλανδία για τα περί εξόδου από το ευρώ ο Monti
Keywords
Τυχαία Θέματα