Συνάντηση της Διοίκησης του ΣΒΒΕ με τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη

15:30 7/9/2012 - Πηγή: BankWars

Σήμερα Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012, η Διοίκηση του ΣΒΒΕ θα συναντηθεί με τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Κωστή Χατζηδάκη, στο πλαίσιο των επαφών του κ. Υπουργού με τους παραγωγικούς φορείς της πόλης της Θεσσαλονίκης ενόψει της ΔΕΘ.

Ο Πρόεδρος του ΣΒΒΕ

κ. Πέντζος, θα επισημάνει στον κ. Υπουργό ότι την τελευταία δεκαετία η μεταποίηση στη χώρα μας βρίσκεται πολύ χαμηλά στις προτεραιότητες των εκάστοτε ασκούμενων κυβερνητικών πολιτικών.

Αυτό, κατά τον κ. Πέντζο, αποδεικνύεται τόσο από την απουσία πολιτικών προτάσεων όσο και από την αποσπασματική λήψη μέτρων για την έμπρακτη υποστήριξη της ανταγωνιστικότητας των μεταποιητικών επιχειρήσεων.

Η μέχρι σήμερα αντιμετώπιση της βιομηχανίας από το Ελληνικό κράτος κάνει τον ΣΒΒΕ να συμπεραίνει ότι ουσιαστικά κανείς δεν θέτει σε προτεραιότητα τα ζητήματα της βιομηχανίας ή, τις περισσότερες φορές, η δημόσια διοίκηση δεν ασχολείται καν με τα προβλήματά της.

Γι’ αυτό ο ΣΒΒΕ θα προτείνει στον κ. Υπουργό από τώρα και στο εξής τα ζητήματα της βιομηχανίας να τοποθετηθούν ψηλά στην ατζέντα της κυβερνητικής πολιτικής και, κυρίως, να ειδωθούν στις πραγματικές τους διαστάσεις, ούτως ώστε να ανατραπεί το παγιωμένο ιδεολόγημα στην Ελληνική κοινωνία που λέει ότι «δεν έχουμε βιομηχανία», «η βιομηχανία τελείωσε», «δεν παράγουμε τίποτα».

Με βάση τα παραπάνω, και συνυπολογίζοντας το γεγονός ότι δίχως παραγωγική βάση η χώρα είναι αδύνατον να εξέλθει από την οικονομική κρίση, ο ΣΒΒΕ θα ζητήσει από τον κ. Χατζηδάκη την επαναφορά της μεταποίησης στο επίκεντρο της κυβερνητικής αναπτυξιακής πολιτικής και τη θέσπιση συγκεκριμένων πολιτικών που θα στηρίξουν έμπρακτα την παραγωγική βάση της χώρας. Πολιτικές για την ενίσχυση της ρευστότητας και της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων, πολιτικές για την επιδότηση της εργασίας και όχι της ανεργίας, για τη μείωση του λειτουργικού κόστους των επιχειρήσεων με μείωση του κόστους ενέργειας και την κατάργηση μη ανταποδοτικών τελών και επιβαρύνσεων που αυξάνουν το κόστος παραγωγής, για την εύρυθμη λειτουργία των αγορών και κυρίως για την απλοποίηση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

σχετικά άρθραΑσφάλειαι ΜΙΝΕΤΤΑ: Στα 5,4 εκατ. ευρώ τα προ φόρων κέρδη το α΄ εξάμηνο«Αναγκαίος ένας ενιαίος φορέας για την πάταξη του παρεμπορίου»Φεύγει η Sony Pictures από την ΕλλάδαΚινεζικό ενδιαφέρον για την ελληνική ναυπηγοεπισκευή;Ο Λαυρεντιάδης απέλυσε το 50% των εργαζομένων στην Alapis!Metro Group: Φεύγει και από την Ελλάδα;Δωδώνη: Κλείνει σταθμό συγκέντρωσης γάλακτοςΤο αδύναμο ευρώ πλήττει την Coca-Cola HellenicΚ. Μίχαλος: «Υπάρχουν δράσεις για έσοδα και ρευστότητα στην αγορά»Motor Oil: Αυξάνουν θέσεις οι insiders
Keywords
Τυχαία Θέματα