O ΣΥΡΙΖΑ έκανε απόψε “ταμείο” – Χαμόγελα και διαφωνίες για το αποτέλεσμα

Η εκτίμηση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητιών εκλογών ήταν ενθαρρυντικό, όπως τόνισε μετ’ επιτάσεως και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας και ότι δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες στην προσπάθεια για την ανατροπή της κυβέρνησης. Ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τα στελέχη του κόμματος να μην επαναπαυθούν

και υπερασπίστηκε τη στρατηγική της μετωπικής σύγκρουσης, το δημοψηφισματικό χαρακτήρα που επέβαλε στις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και το σύνθημα «τρεις κάλπες, μία ψήφος», καθώς αυτό επέτρεψε την ενίσχυση των δυνάμεων του κόμματος στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Ωστόσο υπήρξαν και κριτικές φωνές, καθώς γενική ήταν η αίσθηση και η παραδοχή ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πέτυχε ακριβώς αυτό που ήθελε σε αυτή την αναμέτρηση.

Ο Μανώλης Γλέζος είπε χαρακτηριστικά ότι «θα μπορούσαμε να είχαμε πάει πολύ καλύτερα» και σημείωσε ότι «δεν αναλύουμε τις αιτίες για τις παθογένειες που μας ταλαιπωρούν, παρά μόνο κάνουμε διαπιστώσεις».

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης άσκησε κριτική γιατί δεν υπάρχει η προγραμματική εμβάθυνση στον πολιτικό λόγο του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ άφησε αιχμές γιατί η Κουμουνδούρου δεν ρίχνει βάρος τα κοινωνικά κινήματα με αποτέλεσμα να είναι υποτονικό το λαϊκό κίνημα.

Ο επικεφαλής της αριστερής πλατφόρμας είχε και μία διαφωνία στην ανάλυση της ευρωπαϊκής κατάστασης, με τον Αλέξη Μητρόπουλο. Ο τελευταίος σημείωσε ότι δεν βγαίνει το σενάριο περί μετώπου του ευρωπαϊκού νότου, εκτίμηση με την οποία διαφώνησε ο κ. Λαφαζάνης επικαλούμενος κάποια θετικά εκλογικά αποτελέσματα για την αριστερά σε αυτές τις χώρες.

Κατά τα λοιπά υπήρξε μία γενική κριτική ότι το κόμμα δεν είναι καλά οργανωμένο και προετοιμασμένο για τέτοιες μεγάλες πολιτικές μάχες, δεν έχει τον απαιτούμενο συντονισμό και το επίπεδο συνεργασίας μεταξύ των ηγετικών στελεχών. Επισημάνθηκε από πολλά μέλη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έβγαινε με ενιαία γραμμή στις δημόσιες παρεμβάσεις των στελεχών, ότι ο «καθένας κάνει ό,τι θέλει» και ότι πολλά αποφασίζονται χωρίς ευρύτερη συνεννόηση.

PROTOTHEMA.GR

Original article: O ΣΥΡΙΖΑ έκανε απόψε “ταμείο” – Χαμόγελα και διαφωνίες για το αποτέλεσμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα