Novartis: Χωρίς κουκούλα καταθέτουν σήμερα και αύριο “Σαράφης-Κελέση”

Χωρίς κουκούλες και με καθεστώς προστασίας, αναμένεται να καταθέσουν σήμερα και αύριο οι δύο προστατευόμενοι μάρτυρες της υπόθεσης Novartis.

Οι δύο μάρτυρες με τα ψευδώνυμα «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση», θα καταθέσουν ενώπιον της προανακριτικής της Βουλής, σε ειδικό χώρο στην ΓΑΔΑ. Η κατάθεσή

τους θα γίνει στην ΓΑΔΑ στις 4 το μεσημέρι, όπου και θα μεταβεί κλιμάκιο της προανακριτικής.

Σήμερα θα γίνει η εξέταση του «Μ. Σαράφη», ενώ την Τετάρτη αναμένεται να καταθέσει η «Αικ. Κελέση».

Κατά την χθεσινή συνεδρίαση της προανακριτικής το σύνολο των εισηγητών των κομμάτων – πλην ΣΥΡΙΖΑ – επέμειναν στην ανάγκη της αυτοπρόσωπης εξέτασης των “Μάξιμου Σαράφη” και “Αικατερίνης Κελέση”.

Συγκεκριμένα ΝΔ, Κίνημα Αλλαγής, ΚΚΕ και Ελληνική Λύση ψήφισαν υπέρ της εξέτασης των δύο προσώπων με την φυσική τους παρουσία, όπως έγινε τον περασμένο Δεκέμβριο και απο τους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου. Μάλιστα οι βουλευτές του Περισσού ζήτησαν να μην αποκρυφτεί ούτε το πραγματικό όνομα των μαρτύρων. Υπέρ της διατήρησης της κουκούλας ψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ απειλώντας πως σε διαφορετική περίπτωση θα αποχωρήσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της Επιτροπής Ιωάννης Μπούγας ανέφερε πως “ο νόμος για την προστασία είναι για να προστατεύονται μάρτυρες απο το οργανωμένο έγκλημα και τον υπόκοσμο και όχι απο τους βουλευτές” για να προσθέσει σε άλλο σημείο αφήνοντας αιχμές για την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη πως “έχουμε θεσμική ευθύνη να μην επιτρέπουμε την εργαλειοποίηση απο εισαγγελείς του θεσμού των προστατευόμενων μαρτύρων για να στοχοποιηθούν πολιτικά πρόσωπα και μετά οι ίδιοι οι εισαγγελείς να επικαλούνται το νόμο”.

Υπενθυμίζεται ότι στην επιτροπή έφτασαν επιστολές από τους προστατευόμενους μάρτυρες με τις οποίες ζητούν είτε να μην καταθέσουν (Αικ. Κελέση) είτε να καταθέσουν με μέσα αλλοίωσης των χαρακτηριστικών τους (Μ. Σαράφης) επικαλούμενοι κίνδυνο της ζωής τους. Επιστολή έστειλε και η κυρία Τουλουπάκη ζητώντας οι καταθέσεις να γίνουν με “κουκούλα”.

Keywords
Τυχαία Θέματα