ΜΙΝΙ Countryman Plug-In Hybrid: Οδήγησε στο ρεύμα της εποχής

10:13 18/2/2020 - Πηγή: Fortune

Sponsored Content

Στα τέλη της δεκαετίας του 1950 η γέννηση του κλασικού Mini άλλαξε μια για πάντα τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμασταν τον αστικό τρόπο ζωής. Η αρχιτεκτονική ενός τετράτροχου που εμφανιζόταν για πρώτη φορά και δεν ξεπερνούσε σε μήκος τα 3,1 μέτρα σημάδεψε ανεξίτηλα τη μετέπειτα πορεία της αυτοκίνησης. Εξήντα χρόνια μετά, η MINI εξακολουθεί να καινοτομεί και να ηγείται της προσπάθειας αναδιατύπωσης της αστικής κινητικότητας. Οι όροι βέβαια είναι πλέον διαφορετικοί

όπως διαφορετικές είναι και οι απαιτήσεις του αγοραστικού κοινού.

Το MINI Countryman Plug-In Hybrid ίσως είναι το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα του πρωτοπόρου πνεύματος της MINI, η οποία δεν δίστασε να δημιουργήσει μια πρόταση ικανή να μας ταξιδέψει στο μέλλον. Με μήκος που αγγίζει τα 4,3 μέτρα και εμφανώς αυξημένη απόσταση από το έδαφος, το MINI Countryman Plug-In Hybrid δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από ένα μικρομεσαίων διαστάσεων crossover. Το αντίθετο, μάλιστα, μιας και ο διαχρονικός σχεδιασμός κρατά σαφείς αποστάσεις από το φλύαρο παράδειγμα του ανταγωνισμού, ακτινοβολώντας την υψηλή κατασκευαστική ποιότητα και την προσοχή στη λεπτομέρεια  που το καθιστούν ξεχωριστό. Παρόμοια άλλωστε είναι και η εικόνα στον πενταθέσιο θάλαμο επιβατών, ο οποίος αξιοποιεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις γενναιόδωρες διαστάσεις του αυτοκινήτου. Τα 405 λίτρα του χώρου αποσκευών είναι ενδεικτικά των μεταφορικών δυνατοτήτων του MINI Countryman Plug-In Hybrid, έστω κι αν δεν αποτυπώνουν την άνεση που απολαμβάνει κανείς στο εσωτερικό του.

Οι εξοπλιστικές επιλογές ικανοποιούν κάθε απαίτηση, ενισχύοντας τη μοναδικότητα ενός αυτοκινήτου που γνωρίζει πολύ καλά πώς να προσαρμόζεται στις ιδιαίτερες απαιτήσεις του ιδιοκτήτη του.

Οι ανεξάντλητες δυνατότητες εξατομίκευσης καθώς και πέρα από κάθε προσδοκία εξοπλιστική πληρότητα της έκδοσης  ΜΙΝΙ Yours Plus, ενισχύουν την premium αύρα του MINI Countryman Plug-In Hybrid αποτελώντας αναπόσπαστο στοιχείο του ιδιαίτερου χαρακτήρα του.

Η παρουσία του υβριδικού συνόλου των 224 ίππων κάτω από τις μεταλλικές επιφάνειές του συμπληρώνει την εικόνα ενός αυτοκινήτου που δεν γνωρίζει από συμβιβασμούς.

Δεν είναι μόνο οι εξαιρετικές επιδόσεις εκείνες που χαρίζουν στο επαναστατικό MINI Countryman Plug-In Hybrid ένα σαφή προβάδισμα απέναντι στον ανταγωνισμό αλλά και η ικανότητά του να κινείται με την αποκλειστική χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας.

Ειδικότερα, η λειτουργία του υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα βενζίνης συνδυάζεται με εκείνη ενός ηλεκτρικού μοτέρ το οποίο αναλαμβάνει την κίνηση των πίσω τροχών, διαμορφώνοντας με τον τρόπο αυτόν ένα εξαιρετικά αποδοτικό σύστημα τετρακίνησης. Με τη σειρά τους, οι μπαταρίες ιόντων-λιθίου χωρητικότητας 10 kWh προσφέρουν τη δυνατότητα κάλυψης 55-57 χιλιομέτρων με μηδενική κατανάλωση καυσίμου και μηδενικούς ρύπους ως ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα.

Το MINI Countryman Plug-In Hybrid επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 6,8 δευτερόλεπτα, χωρίς παρόλα αυτά η μέση τιμή της κατανάλωσης καυσίμου να υπερβαίνει τα 1,9-2,0 λίτρα/100 χλμ. και οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα τα 43-47 γρ./χλμ. Ο συνδυασμός των εξαιρετικών επιδόσεων με το περιορισμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα φαντάζει ιδανικός, ωστόσο, γίνεται ακόμα πιο ελκυστικός καθώς με τους εξαιρετικά χαμηλούς εκλυόμενους ρύπους και την προτεινόμενη λιανική τιμή προ φόρων από €31.824,72 (λιανική τιμή με φόρους από €44.300) του MINI Countryman Plug-In Hybrid, ο εταιρικός χρήστης έχει μηδενικό εταιρικό φόρο, επιβραβεύοντας την επιλογή ενός πραγματικά «πράσινου» αυτοκινήτου.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΚΕΤΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ MINI YOURS PLUS:

Πακέτο ChiliΣτοιχεία εξοπλισμού MINI YoursΕξωτερικός σχεδιασμός ΜΙΝΙ ALL4Driving AssistantΡάγες οροφήςΗχοσύστημα Harman KardonΓυάλινη οροφή PanoramaΣύστημα πλοήγησης ΜΙΝΙΔερμάτινα θερμαινόμενα καθίσματα οδηγού & συνοδηγούΠακέτο Υπηρεσιών ΜΙΝΙ Connected

MINI Countryman Plug-In Hybrid με το πακέτο Εξοπλισμού MINI Yours Plus: Λιανική τιμή προ φόρων €39.950 (Λιανική τιμή με φόρους €55.610).

Μάθετε περισσότερα στο https://www.mini.com.gr/el_GR/home/f60-phev-mini-yours-plus.html

Keywords
Τυχαία Θέματα