Mytilineos- placement: Τεράστια ζήτηση, διατέθηκαν 7,2 εκατ. μετοχές τα €35,50

Έκλεισε το placement της Mytilineos με τιμή στα 35,50 ευρώ/μετοχή. Και το σημαντικό:  Λόγω της μεγάλης ζήτησης,  διατέθηκαν συνολικά 7,2 εκατ. μετοχές, ήτοι το 5,04% του μετοχικού κεφαλαίου,  έναντι του αρχικού πακέτου των μετοχών που ήταν στα 4,5 εκατομμύρια.

Η τιμή κλεισίματος της συνεδρίασης στο ΧΑ την Τρίτη 21 Μαίου  ήταν στα 38,94 ευρώ. Η συνολική αξία της συναλλαγής έφτασε τα 255,6 εκατ. ευρώ.

Πωλητές είναι οι Frezia LTD και η Kilteo LTD οι οποίες είναι συμφερόντων του Ευάγγελου Mυτιληναίου, ο οποίος κατείχε έως σήμερα
το 26,54% των μετοχών και τώρα το ποσοστό του διαμορφώνεται  στο 21,5%.

Το γκρουπ των εταιρειών που δίνουν τιμή-στόχο για τη Mytilineos άνω των 45 ευρώ περιλαμβάνει τις Morgan Stanley, Citi, NBG, Eurobank, Euroxx, Optima, Edison και Pantelakis και Piraeus Securities.

Η εισαγωγή στο Λονδίνο

Η εισηγμένη στις 25 Απριλίου είχε ανακοινώσει το ενδεχόμενο εισαγωγής των μετοχών της σε διεθνές χρηματιστήριο, συμπεριλαμβανομένου του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου.

Το χρονοδιάγραμμα ήταν για τους επόμενους 12 με 18 μήνες.

Όπως τονιζόταν από την εταιρεία, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα αυτής της στρατηγικής αξιολόγησης, η Mytilineos παραμένει προσηλωμένη στη συνεισφορά της στην ελληνική οικονομία και κοινωνία, με την προσδοκία να διατηρήσει την παρουσία της στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

«Έχοντας σταθερά και επανειλημμένως υπερβεί τους μεσοπρόθεσμους αλλά και τους στρατηγικούς της στόχους, η Mytilineos Energy & Metals έχει ξεκινήσει μία ανασκόπηση και αξιολόγηση των στρατηγικών της επιλογών, σε συνεργασία με τους  χρηματοοικονομικούς, νομικούς και φορολογικούς της συμβούλους, με σκοπό τη συνεχή ανάπτυξη και τη δημιουργία αξίας για τους μετόχους της. Στο πλαίσιο αυτής της εκτενούς στρατηγικής ανασκόπησης, η Mytilineos θα αξιολογήσει διάφορες οργανικές και μη ευκαιρίες ανάπτυξης, το μοντέλο κατανομής κεφαλαίου της (capital allocation), την βέλτιστη δομή ισολογισμού της (capital structure) και την προσφορότερη δομή διαπραγμάτευσης των μετοχών της σε οργανωμένη αγορά (listing structure)», σημείωνε σχετικά.

H Mytilineos «δεσμεύεται για περαιτέρω διεθνή ανάπτυξη, αξιοποιώντας την παγιωμένη και διαφοροποιημένη γεωγραφικά παρουσία της και στηριζόμενη πάντα στην ελληνική της κληρονομιά, την εφευρετικότητα και το επιχειρηματικό της πνεύμα, στo πλαίσιo ενός ισχυρού περιβάλλοντος εταιρικής διακυβέρνησης».

Mytilineos: Προχωρά σε placement για 4,5 εκατ. μετοχές

Keywords
Αναζητήσεις
mytilineos--placement-terastia-zitisi-diatethikan-72-ekat-metoches-ta-3550.htm
Τυχαία Θέματα