Wall Street: Νέα ρεκόρ για S&P 500 και Nasdaq

Ήπια άνοδο σημείωσε την Τρίτη η Wall Street, ξεπερνώντας τα επίπεδα ρεκόρ της προηγούμενης συνεδρίασης, ενώ στο μεταξύ, οι επενδυτές αναμένουν τα αποτελέσματα τριμήνου της Nvidia.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,17% στις 39.873,58 μονάδες, ο S&P 500 κέρδισε 0,28% στις 5.322,85 μονάδες και ο Nasdaq Composite κατέγραψε άνοδο 0,22% στις 16.832,62 μονάδες.

Η μετοχή της Nvidia μεταβλήθηκε ελαφρώς,

κερδίζοντας 0,64%, πριν από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της εταιρείας, που αναμένεται την Τετάρτη, με τους αναλυτές να αναμένουν ότι ο γίγαντας των ημιαγωγών θα δημοσιεύσει άλλη μια ισχυρή δέσμη αποτελεσμάτων. Η μετοχή της εταιρείας έχει ενισχυθεί κατά 91% περίπου, μόνο το 2024, ενώ έχει σημειώσει άνοδο 202,5% τους τελευταίους 12 μήνες. Έχει, επίσης, βρεθεί στο επίκεντρο ενός ράλι που καθοδηγείται σε μεγάλο βαθμό από την τεχνητή νοημοσύνη και την πεποίθηση ότι η AI θα αυξήσει τα εταιρικά κέρδη.

Η τοποθέτηση των επενδυτών στις μετοχές της Nvidia, προς το παρόν, είναι πολύ βαριά, σημείωσε ο Matt Rowe της Nomura Private Capital. «Ο κόσμος δεν θέλει να χάσει τη συμμετοχή στα αποτελέσματα», είπε. «Όμως, η άλλη πλευρά του νομίσματος είναι ότι αν (τα αποτελέσματα) δεν είναι συναρπαστικά και δεν υπάρχει πρόβλεψη που να υποστηρίζει την ιδέα της συνεχούς επέκτασης, τότε οι μετοχές θα μπορούσαν να πουληθούν πολύ απότομα, πολύ γρήγορα», δήλωσε ο Rowe.

Τα δικαιώματα προαίρεσης δείχνουν ότι η Nvidia θα κινηθεί έως και 9%, προς τα πάνω ή προς τα κάτω, ως αντίδραση στα τελευταία αποτελέσματα.

Η μετοχή της Palo Alto Networks υποχώρησε κατά 3,67%, καθώς ενώ ξεπέρασε τις προσδοκίες για το τρίτο οικονομικό τρίμηνο, η εταιρεία κυβερνοασφάλειας παρουσίασε συγκρατημένες προβλέψεις για το τρέχον τρίμηνο.

Οι κινήσεις αυτές έρχονται μετά από μια ημέρα με μικτά πρόσημα στη Wall Street. Ο Nasdaq σημείωσε νέο ενδοσυνεδριακό υψηλό και ρεκόρ κλεισίματος, ενώ ο Dow υποχώρησε λόγω της απότομης πτώσης των μετοχών της JPMorgan Chase, τη Δευτέρα.

Πλέον, οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους στα σχόλια των αξιωματούχων της Federal Reserve. Την Τρίτη, ο αξιωματούχος της Fed Κρίστοφερ Γουόλερ δήλωσε ότι θέλει να δει «αρκετούς μήνες» υποστηρικτικών στοιχείων για τον πληθωρισμό, πριν ξεκινήσουν οι μειώσεις των επιτοκίων.

Νέες απώλειες για το πετρέλαιο

Οι συνεχείς προειδοποιήσεις των αξιωματούχων της Fed για τους κινδύνους μιας πρόωρης μείωσης των επιτοκίων έχει επιβαρύνει το κλίμα στην αγορά του πετρελαίου.

Έτσι, το συμβόλαιο παραδόσεως Ιουνίου για το αμερικανικό αργό, τύπου WTI, το οποίο έληξε σήμερα, υποχώρησε κατά 0,68% στα 79,26 δολάρια το βαρέλι. Το συμβόλαιο παραδόσεως Ιουλίου για το Brent έχασε 0,99% στα 82,88 δολάρια το βαρέλι.

#Wall_Street #nyse #ΡΕΚΟΡ #ραλι #S&P_500 #Nasdaq
Keywords
Αναζητήσεις
wall-street-nea-rekor-gia-sp-500-kai-nasdaq.htm
Τυχαία Θέματα