Michael Schumacher: Προσπάθησε να βοηθήσει φίλο του! Ελαφρά βελτίωση στην υγεία του – Κρίσιμο 48ωρο

[UPD] Την ώρα που ο Μίκαελ Σουμάχερ δίνει τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής του σε νοσοκομείο της Γκρενόμπλ, στο φως της δημοσιότητας έρχονται λεπτομέρειες για το πώς συνέβη το ατύχημα.

Σύμφωνα με δηλώσεις της Σαμπίν Κεμ, που είναι εκπρόσωπος Τύπου του Σουμάχερ, ο άτυχος Γερμανός αυτή τη στιγμή παλεύει να μείνει στη ζωή, προσπαθώντας να βοηθήσει φίλο του που είχε πέσει.

Οι αποκαλύψεις της Γερμανίδας είναι συγκλονιστικές: «Ο Mίκαελ και οι φίλοι

του έκαναν σκι στις κανονικές πίστες. Ανάμεσα στη κόκκινη και την μπλε πλαγιά, ήταν μία ενδιάμεση περιοχή στην οποία και βρέθηκαν» δηλώνει η Σαμπίν Κεμ και συνεχίζει.

«Ο Mίκαελ θέλησε να βοηθήσει ένα φίλο του που είχε πέσει και στη συνέχεια βρέθηκε σε σημείο με βαθύ χιόνι, χτύπησε ένα βράχο και αυτό τον εκτόξευσε στον αέρα.

Προσγειώθηκε με το κεφάλι, χτυπώντας με αυτό σε άλλο βράχο. Αυτό που συνέβη, συνέβη επειδή ήταν άτυχος, όχι επειδή κινούνταν με ταχύτητα».

ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΜΕΤΑΔΙΔΑΜΕ:

Ελαφρά βελτίωση παρουσιάζει σήμερα η κατάσταση του Μίκαελ Σουμάχερ, όπως ανακοίνωσαν οι γιατροί του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Γκρενόμπλ.

Ο Γερμανός πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 υπεβλήθη κατά τη διάρκεια της νύχτας σε δεύτερη χειρουργική επέμβαση και η κατάστασή του «είναι κάπως περισσότερο υπό έλεγχο», όπως δήλωσε ο επικεφαλής αναισθησιολόγος, Ζαν-Φρανσουά Παγέν.

«Αυτή είναι η είδηση. Δεν μπορούμε να πούμε ότι βρίσκεται εκτός κινδύνου, αλλά έχουμε κερδίσει χρόνο. Οι επόμενες ώρες θα είναι κρίσιμες. Η τομογραφία έδειξε σημάδια πολύ μικρής βελτίωσης», πρόσθεσε.

Νωρίτερα μεταδίδαμε: Ώρα με την ώρα κρίνεται η ζωή του Μ. Σουμάχερ – Κρίσιμο 48 ωρο

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας The Telegraph η θεραπεία του Michael Schumacher γίνεται ώρα με την ώρα και έχει εισέλθει σε μια «αποφασιστική» περίοδο των 48 ωρών που θα καθορίσει εάν επιζήσει.

Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση του Μίκαελ Σουμάχερ μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε στο κεφάλι, χωρίς να μπορούν να γίνουν προβλέψεις για την εξέλιξη της υγείας του, δήλωσαν οι θεράποντες ιατροί του στο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ.

Η κατάσταση του πρωταθλητή της Φόρμουλα 1 παραμένει «σταθερή», συμπληρώνουν, καθώς ο τελευταίος, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, βρίσκεται σε «τεχνητό κώμα».

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

Η οικογένεια του Μίχαελ Σουμάχερ, η σύζυγός του, Κορίνα, και τα δυο τους ανήλικα παιδιά, δεν έχουν φύγει λεπτό από το πλευρό του στη μάχη που δίνει για να κρατηθεί στη ζωή μετά από το ατύχημα που είχε κάνοντας σκι στις γαλλικές Άλπεις.

Μέσα στην αγωνία της θέλησε να μεταφέρει σε όλο τον κόσμο ένα μήνυμα, το οποίο μετέφερε η μάνατζερ του 44χρονου πιλότου της Formula 1.

«Ευχαριστούμε τους γιατρούς και το προσωπικό του νοσοκομείου για τη φροντίδα που παρέχουν στον Μίχαελ. Γνωρίζουμε πως κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να τον βοηθήσουν. Επίσης ευχαριστούμε όλο τον κόσμο που έχει εκφράσει τη συμπαράστασή του και έχει στείλει ευχές για ταχεία ανάρρωση. Θα θέλαμε να ζητήσουμε από τα ΜΜΕ να σεβαστούν την ιδιωτικότητα της οικογένειάς μας, όπως και τον φίλων μας. Θα θέλαμε να τα ευχαριστήσουμε κι αυτά για τη βοήθειά τους», ανέφερε το μήνυμα.

ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ:

Ο πολυπρωταθλητής της Formula 1 βρίσκεται στο νοσοκομείο Moûtiers μετά από σοβαρό ατύχημα στο κεφάλι την ώρα που έκανε σκι κοντά στις Άλπεις. Το ατύχημα έλαβε χώρα ανάμεσα στις πίστες Biche και Mauduit, κοντά στο Dent de Burgin. Ενώ η έως τώρα πληροφόρηση έλεγε πως είχε συνεχώς τις αισθήσεις του, υπάρχει δημοσίευμα της Mirror που υποστηρίζει το αντίθετο.

Στο πλευρό του Γερμανού βρίσκεται ο κορυφαίος νευροχειρούργος, καθηγητής Gerard Saillant, που έσπευσε από το Παρίσι με αστυνομική συνοδεία.

Σύμφωνα με την «Dauphiné Libéré», η κατάσταση της υγείας του Schumacher έχει σημειώσει επιδείνωση.

Ο ιδιοκτήτης του χιονοδρομικού κέντρου στην περιοχή Μάριμπελ όπου έγινε το ατύχημα, δήλωσε ότι χτύπησε σε βράχο ενώ έκανε σκι, αλλά ευτυχώς φορούσε κράνος. «Είχε υποστεί σοκ, αλλά είχε τις αισθήσεις του» ανέφερε, ενώ δεν ήταν σε θέση να προσδιορίσει αν ήταν κάτι σοβαρό.

Την ώρα του ατυχήματος ο πολλάκις πρωταθλητής βρισκόταν μαζί με τον 14χρονο γιο του.

Πληθώρα μηνυμάτων συμπαράστασης μέσω twitter από συναθλητές του Schumacher. Χαρακτηριστικό αυτό του Felipe Massa: «Προσεύχομαι για εσένα αδερφέ μου. Ελπίζω να αναρρώσεις γρήγορα. Ο Θεός να σε προστατεύει Michael».

Original article: Michael Schumacher: Προσπάθησε να βοηθήσει φίλο του! Ελαφρά βελτίωση στην υγεία του – Κρίσιμο 48ωρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα