MONEY TALKS

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ


Έσπασαν κάθε ρεκόρ οι προσφορές των ξένων επενδυτών για να μπουν στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Eurobank καθώς έφθασαν τα 7 δις ευρώ!.

Βέβαια, η τιμή των 0,31 ευρώ ήταν ιδιαίτερα ελκυστική και υπόσχεται υψηλές αποδόσεις.

Οι ξένοι που συμμετέχουν πλέον στο μετοχικό κεφάλαιο της τράπεζας

ανέρχονται σε 270 και περίπου 800 εκατ ευρώ μπήκαν απο μακροπρόθεσμους επενδυτές και κρατικά συνταξιοδοτικά ταμεία απο την Ευρώπη και την Ασία.

Η Eurobank λοιπόν μετά απο πολλές περιπέτειες βρέθηκε πάλι στον ιδιωτικό τομέα καθώς το 65% των μετοχών της ανήκει σε ιδιώτες επενδυτές. Το υπόλοιπο 35% ανήκει στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Μπράβο λοιπόν στον Χρήστο Μεγάλου που κατάφερε, παρά τις δυσκολίες και τις καθυστερήσεις όσον αφορά τον νόμο της ανακεφαλαιοποίησης, να πείσει τόσους επενδυτές να μπουν στην αμκ.

Εξάλλου, όπως λέει στους συνεργάτες του, τους τελευταίους οκτώ μήνες ήταν κατά βάση… ιπτάμενος…

Την Παρασκευή ολοκληρώνονται τα road shows της Εθνικής Τράπεζας στην Νεα Υόρκη και στην Βοστώνη.

Μαθαίνω – και κρατήστε το – ότι η τιμή θα κυμαίνεται μεταξύ 2,25-2,50 ευρώ. Τα 2,25 ευρώ σημαίνουν discount 47,50 % σε σχέση με τα 4,29 ευρώ που ήταν η τιμή της αύξησης κεφαλαίου του 2013.

Και κάτι τελευταίο για όλες τις τράπεζες που επιτυγχάνουν στις αυξήσεις κεφαλαίου: Ας μη νομίσουν οι καταναλωτές και οι επιχειρηματίες ότι «λεφτά υπάρχουν» και θα ανοίξουν οι κρουνοί του χρήματος. Καλύτερη θα είναι γι αυτούς η κατάσταση, ΑΛΛΑ τα κεφάλαια που συγκεντρώθηκαν αφορούν κυρίως σε κάλυψη παλαιών ζημιών και προβλέψεις νέων…

…Η κατάσταση σε ποδοσφαιρική διάλεκτο: Να πανηγυρίζουμε γιατί ανεβήκαμε κατηγορία, αλλά για να πάρουμε Πρωτάθλημα, αργούμε πολύ…

OBankieris

Original article: MONEY TALKS.

Keywords
Τυχαία Θέματα