ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ: Μείωση από 1ης Ιουνίου από 23% σε 15% του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών

Η έκθεση της Τρόικας που δόθηκε στη δημοσιότητα και αποτελεί προαπαιτούμενο για την καταβολή της δόσης, προβλέπει την οριζόντια μείωση του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών στο 15% (από 23% που είναι σήμερα) με άμεση εφαρμογή από την 1η Ιουνίου.

Το ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών είχε τεθεί από την τρόικα, κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στη χώρα μας, όπως και τα θέματα της ιδιοκτησίας των φαρμακείων

και της πώλησης των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων εκτός φαρμακείων. Μετά και την ψήφιση των αλλαγών στα προαναφερθέντα θέματα είχε συμφωνηθεί να μην υπάρξει καμία κυβερνητική πρωτοβουλία έως τις εκλογές για το ποσοστό κέρδους .

Το άλλο προαπαιτούμενο που θέτει η τρόικα αφορά την ιατροφαρμακευτική κάλυψη των ανασφάλιστων πολιτών, οι οποίοι εκτιμώνται ότι είναι 1,9 έως 2,4 εκατομμύρια άνθρωποι. Στην έκθεση ορίζεται ότι πρέπει μέχρι τον Ιούνιο να ψηφιστεί νόμος για την κάλυψη αυτού του πληθυσμού.
Οι ελεγκτές επιβάλλουν υποχρεωτική έκπτωση ύψους 5% στις φαρμακευτικές εταιρίες υπέρ του ΕΟΠΥΥ, όταν ο Οργανισμός προμηθεύεται ακριβά φάρμακα για σοβαρές παθήσεις για τους ασφαλισμένους του.

Original article: ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ: Μείωση από 1ης Ιουνίου από 23% σε 15% του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα