ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Τι είπε για Στουρνάρα, Προβόπουλο, Παπανδρέου, οικονομία

Για όλους κλαι για όλα μίλησε ο Ε.Βενιζέλος στη διακαναλική συνέντευξη που παραχώρησε στα κανάλια Kontra, Action24 και Extra 3.

Για τον Γ. Στουρνάρα

Για τον κ. Στουρνάρα τόνισε ότι εφαρμόζει την πολιτική της κυβέρνησης όσο καλύτερα γίνεται.

Όχι, απάντησε σε σχετική ερώτηση,

δεν είναι το θέμα μου η αλλαγή του κ. Στουρνάρα, το θέμα μου είναι ο κ. Στουρνάρας να εφαρμόζει την οικονομική πολιτική που συμφωνούμε ο κ. Σαμαράς κι εγώ.

Όπως είπε ο κ. Στουρνάρας το κάνει όσο μπορεί καλύτερα και συνέχισε λέγοντας ότι προφανώς, δεν υπάρχουν μεγάλα θέματα τα οποία να τα χειρίζεται ένας Υπουργός, τα μεγάλα θέματα τα χειριζόμαστε οι Αρχηγοί των κομμάτων που συνεργαζόμαστε, τα χειρίζονται οι Βουλευτές.

Για τον Γ.Προβόπουλο

Η επιλογή του προσώπου του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, όπως είπε, θα γίνει από τον πρωθυπουργό και τον ίδιο.

Για τον Γ. Παπανδρέου

Σε ερώτηση για το εάν είναι αντιπαλός του ο κ. Παπανδρέου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απάντησε: «Όχι βέβαια. Αντίπαλός μου είναι τα προβλήματα της χώρας. Αντίπαλός μου είναι ο αντίπαλος του έθνους μου και της πατρίδας μου. Αυτός που δε μας αφήνει να ολοκληρώσουμε το σχέδιό μας».

Σε άλλη ερώτηση για το εάν ο κ. Παπανδρέου είναι κόντρα σ’ αυτά που λέει και πάλι ο κ. Βενιζέλος απάντησε αρνητικά για να συμπληρώσει ότι ο κ. Παπανδρέου είναι πρώην Πρόεδρος και Βουλευτής εν ενεργεία του ΠΑΣΟΚ, είναι ένας από τους Βουλευτές τους οποίους στηρίζεται η κυβέρνηση και εάν ένας Έλληνας έχει ενδιαφέρον να πετύχουμε, αυτός, όπως είπε, πρέπει να είναι ο κ. Παπανδρέου.

Επίσης σε ερώτηση για το εάν πέρασε από το μυαλό του να τον διαγράψει ο κ. Βενιζέλος απάντησε ότι αυτά είναι παλιές πρακτικές.

«Δηλαδή μπήκε ο Παπανδρέου και διέγραψε τον κ. Σημίτη, θα κάνουμε κι εμείς το ίδιο.. Δεν είναι αυτό το θέμα. Το θέμα μου δεν είναι ούτε ο κ. Παπανδρέου ούτε οι μικροί συσχετισμοί μέσα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα ή το κόμμα, τίποτε από αυτά…Εδώ πρέπει να μας ενδιαφέρουν μεγάλα θέματα. Η χώρα βγαίνει στις αγορές… Εδώ στήνονται στα πόδα τους ξανά οι ελληνικές Τράπεζες, προστατεύονται οι καταθέσεις, μπορούν αν χρηματοδοτήσουν επιχειρήσεις, επενδύσεις.. Αυτά είναι τα θέματα».

Για το Σύνταγμα

Δεν έχει υπάρξει καμία συμφωνία με τον κ. Σαμαρά για την αναθεώρηση του Συντάγματος . Η χώρα πρέπει να συζητήσει το συγκεκριμένο θέμα με ηρεμία και υπευθυνότητα και επέμεινε στην ανάγκη να υπάρξει συμφωνία όλων των δυνάμεων του συνταγματικού τόξου.

Υπάρχουν, είπε, στη χώρα συνθήκες «συμβολικού εμφυλίου πολέμου» όπου κανένας δεν αναγνωρίζει τίποτα σε κανέναν. Και έθεσε για πρώτη φορά ως προϋπόθεση για να υπάρξει συμφωνία για την αναθεώρηση του Συντάγματος, να συμφωνήσουν οι πολιτικές δυνάμεις, αν η χώρα βγαίνει από το μνημόνιο ή όχι, αν είμαστε μέσα στην Ευρώπη ή όχι, μέσα ή έξω από το ευρώ κλπ.

Για τις σχέσεις με τη Ν.Δ.

Είμαστε σε κυβέρνηση εθνικής ανάγκης και μεταξύ των δύο κομμάτων υπάρχουν «κολοσσιαίες διαφορές».

Για πολλά χρόνια η Ελλάδα θα πορευτεί με κυβερνήσεις συνεργασίας και τόνισε ότι η προτίμησή του, κατά σειρά προτεραιότητας είναι πρώτα μια προοδευτική κυβέρνηση και αν αυτό δεν μπορέσει να γίνει, μια δημοκρατική κυβέρνηση με τη συμμετοχή όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων.

Για την οικονομία

Σε ερωτήσεις για την οικονομία ο κ. Βενιζέλος, απαντώντας, είπε ότι η χώρα καταστράφηκε πριν το 2010, χωρίς να το καταλάβει και επανέλαβε ότι ήταν λάθος του ΠΑΣΟΚ να αναλάβει μόνο του το βάρος κατηγορώντας τις άλλες πολιτικές δυνάμεις ότι πάτησαν πάνω στο ΠΑΣΟΚ.

Πρόσθεσε, πάντως, ότι αν δεν είχε ακολουθηθεί η πολιτική του ΠΑΣΟΚ η Ελλάδα θα είχε γίνει Βενεζουέλα. Και κατηγόρησε την «αντιμνημονιακή αντιπολίτευση» ότι συμβαδίζει με τους πιο συντηρητικούς γερμανούς αναλυτές και τους πιο συντηρητικούς κύκλους του ΔΝΤ.

Ανέφερε ότι το επίπεδο ζωής στην Ελλάδα είναι πολύ υψηλό, σε σχέση με χώρες όπως η Βουλγαρία κλπ και ότι η Ελλάδα μπορεί, ακόμα και σήμερα, να συγκριθεί με τις ΗΠΑ τη ΓΑΛΛΙΑ τη ΓΕΡΜΑΝΙΑ κλπ, καθώς ανήκει στις 35 πιο πλούσιες χώρες του κόσμου. Τόνισε ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα, όπως η διάχυτη φτώχια, αλλά αυτά που γλιτώσαμε είναι πολύ περισσότερα.

«Βιώσιμο το χρέος»

Ο κ. Βενιζέλος επέμεινε ότι το χρέος είναι βιώσιμο και δεν χρειάζεται κανένα «κούρεμα», ότι η βιωσιμότητά του θα επιβεβαιωθεί το επόμενο διάστημα, καθώς και ότι θα αποτυπωθεί σχέση χρέους προς ΑΕΠ, η οποία θα είναι πολύ κοντά στον μέσο ευρωπαϊκό όρο.

Ανέφερε επίσης ότι η Ελλάδα μπορεί να πληρώσει τα 25 δισ που οφείλει στο ΔΝΤ δανειζόμενη από τις αγορές και με αυτό τον τρόπο το ΔΝΤ μπορεί να αποχωρήσει και να μην υπάρχει η τρόϊκα. Στην οποία καταλόγισε ότι έχει εκβιάσει την κυβέρνηση, όπως σχετικά με την εξυπηρέτηση των χρεών των επιχειρήσεων. Με παρέμβαση της τρόϊκας, είπε, οι 60 δόσεις μειώθηκαν σημαντικά. Οι δόσεις πρόσθεσε, πρέπει να είναι πολλές, αλλά, για να γίνει αυτό πρέπει να φύγουμε από την τρόϊκα και το μνημόνιο.Ανέφερε επίσης ότι η καλυτέρευση θα φανεί στον πολίτη μέσα στο 2014 και στη συνέχεια θα τρέχει με γεωμετρική πρόοδο.

Original article: ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Τι είπε για Στουρνάρα, Προβόπουλο, Παπανδρέου, οικονομία.

Keywords
Τυχαία Θέματα