K.Καραμανλής: Ανάγκη να κλείσει άμεσα η συμφωνία – Τι λέει για Τσίπρα και Λαφαζάνη

«Ακόμα και μια μέτρια συμφωνία είναι καλύτερη από μια μη συμφωνία» είναι το μήνυμα που στέλνει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής μέσω βουλευτών της ΝΔ.

«Πρέπει να τελειώνει πάση θυσία τις διαπραγματεύσεις» λέει χαρακτηριστικά, σύμφωνα με τη Real News, για την κυβέρνηση Τσίπρα. «Αργεί πάρα πολύ», ενώ

προειδοποιεί ότι ο χρόνος δουλεύει εις βάρος της. «Πρέπει να γίνει συμφωνία το ταχύτερο δυνατό, διότι η επιβάρυνση είναι πλέον σε καθημερινή βάση για τη χώρα» τονίζει χαρακτηριστικά. «Ο χρόνος μετράει αντίστροφα και για την ίδια την κυβέρνηση. Η περίοδος χάριτος εξαντλείται».

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο κ. Καραμανλής είναι πολύ ανήσυχος για τη σκλήρυνση της θέσης των δανειστών και τις συνθήκες ασφυξίας που διαμορφώνονται στην οικονομία. Θεωρεί πάντως ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα ρίξει τη χώρα στα βράχια. «Παρά τις διαφωνίες και τα προβλήματα θα τα βρει με τους δανειστές» δηλώνει. Θεωρεί δεδομένο ότι θα ζητηθούν νέα σκληρά μέτρα, τα οποία θα είναι δύσκολο να περάσουν στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ χωρίς να υπάρξουν απώλειες.

Ένα σενάριο που φέρεται να θεωρεί πιθανό ο κ. Καραμανλής είναι ο Αλέξης Τσίπρας να πάει στη Βουλή τη συμφωνία και να την περάσει με μια ευρύτερη πλειοψηφία, πιθανόν με ψήφους του Ποταμιού, της ΝΔ κα. Η συγκεκριμένη κίνηση θα τον γλιτώσει από τυχόν δυσάρεστες εξελίξεις «να είναι κλειστά ΑΤΜ, απλήρωτοι οι μισθοί και οι συντάξεις». Αν όμως δεν την ψηφίσει ένας κρίσιμος αριθμός κυβερνητικών βουλευτών, τότε ο πρώην πρωθυπουργός θεωρεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα προσφύγει σε πρόωρες εκλογές. Παραδέχεται όμως ότι ένα τέτοιο σενάριο προϋποθέτει τουλάχιστον τη θετική ψήφο του Ποταμιού και πιθανόν νέες συμμαχίες, ακόμα και κυβερνητικές.

Επισμημαίνετια ότι ο βουλευτής Γιώργος Βλάχος του είπε κάποια στιγμή ότι «λένε, πρόεδρε, ότι ο Λαφαζάνης δεν θα ψηφίσει». «Μην φοβάστε τον Λαφαζάνη» απάντησε ο κ. Καραμανλής. «Είναι δογματικός αλλά δεν θα τραβήξει το χαλί, θα τοποθετηθεί με πολύ καθαρό τρόπο. Άλλοι είναι οι επίφοβοι».

Keywords
Τυχαία Θέματα