Ενα απέραντο “φρενοκομείο” – Η χώρα βυθίζεται και το πολιτικό σύστημα σπαράσσεται.

“Ενα απέραντο “φρενοκομείο”!” ο τίτλος της Realnews, η οποία επισημαίνει ότι “η χώρα βυθίζεται και το πολιτικό σύστημα σπαράσσεται”. Η εφημερίδα σημειώνει: “Οι αρχηγοί των κομμάτων αδυνατούν να συνεννοηθούν ακόμα και την ύστατη ώρα που κορυφώνεται ο εκβιασμός από τους δανειστές”.

Το ρεπορτάζ της Realnews κάνει λόγο για τις “δυο γραμμές στην κυβερνητική πλειοψηφία για συμφωνία ή ρήξη, την αντιπαράθεση στο εσωτερικό της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ για το αν θα υπερψηφίσουν τα νέα

μέτρα και την προκλητική επανεμφάνιση του Πόουλ Τόμσεν που ζητά πλήρη παλινόρθωση της τρόικας”.

Ο Νίκος Χατζηνικολάου υπογράφει άρθρο-παρέμβαση με τίτλο: “Ενωθείτε! Βουλιάζουμε…”.

“Ο πρωθυπουργός, αντί για τις πολύωρες και συχνά αντιπαραγωγικές συνεδριάσεις με τα στελέχη του, ας συγκαλέσει τη μία και μόνη σύσκεψη που χρειάζεται σήμερα ο τόπος. Σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για να δρομολογήσουν όλοι μαζί την τελική λύση και να διαπραγματευθούν από κοινού με τους δανειστές, ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Πρέπει να γυρίσουμε σελίδα εδώ και τώρα. Το καταστροφικό κεφάλαιο της αβεβαιότητας κράτησε ήδη πολύ. Βουλιάζουμε…”.

– Κώστας Καραμανλής: “Η κυβέρνηση αργεί πάρα πολύ”. “Πρέπει να γίνει συμφωνία το ταχύτερο δυνατό”, λέει ο πρώην πρωθυπουργός σε βουλευτές της Ν.Δ. που τον επισκέπτονται.

– Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης μιλά στην “R”: “Η ευθύνη πέφτει εξ ολοκλήρου στους ώμους του Αλέξη Τσίπρα. Οι ηγέτες στα δύσκολα φαίνονται. Ας πάρει τις τελικές αποφάσεις”.

Keywords
Τυχαία Θέματα