Eurogroup: Καμία απόφαση, ες αύριον τα σπουδαία – Ο “Βορράς” επιμένει…τοκογλυφικά

01:07 8/4/2020 - Πηγή: BankWars

Σοβαρές οι διαφωνίες στο Eurogroup, δεν επέτρεψαν απόφαση το βράδι της Τρίτης.  Η τελευταία ενημέρωση από τον εκπρόσωπο του Μάριο Σεντένο, Λουίς Ρέγκο, είναι ότι η συνέντευξη Τύπου μετατίθεται για τις 11.00 το πρωί (ώρα Ελλάδος) της Τετάρτης.

Σε ανάρτησή του στο twitter ο Λουίς Ρέγκο αναφέρει: η προσπάθειά μας για μια φιλόδοξη ευρωπαϊκή οικονομική πολιτική απέναντι στον κορονοϊό είναι σε καλό δρόμο, αλλά ακόμη δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία.  Η συνέντευξη Τύπου έχει μεταφερθεί για τις 10.00 (ώρα Βρυξελλών).

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Μαραθώνιος

με πολλές εντάσεις και σε βαρύ κλίμα το eurogroup. Ο Μάριο Σεντένο δήλωσε ότι μετά από ένα διάλειμμα οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν στις 23.00 ώρα Βρυξελλών (μεσάνυχτα στην Ελλάδα).

Μέχρις στιγμής η συμβιβαστική λύση δεν έχει βρεθεί, καθώς ο “Βορράς” θέτει όρους τύπου μνημονίων σε όσους κάνουν χρήση των προληπτικών πιστωτικών γραμμών. Γερμανία, Αυστρία, Φινλανδία, Ολλανδία, δέχονται μεν ευελιξία τώρα στη χρηματοδότηση, αλλά όταν περάσει η υγειονομική κρίση, θέτουν θέμα αποπληρωμής με όρους “μνημονιακής έμπνευσης”.

Ισχυρή ήταν η  αντίδραση χωρών όπως Ιταλίας, Ισπανίας και πιο ήπια της Γαλλίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα