BlackRock: Προειδοποιεί για τα treasuries

Oι επενδυτές πρέπει να παρακολουθούν προσεκτικά τα μακροπρόθεσμα αμερικάνικα κρατικά ομόλογα, καθώς η Fed θα κινείται προς την αύξηση των επιτοκίων, προειδοποιεί η BlackRock.

«Είναι ώρα να ξανασκεφτούμε τον ρόλο των αμερικάνικων ομολόγων στα χαρτοφυλάκια» έγραψε στην ιστοσελίδα της εταιρείας ο Richard Turnill, υπεύθυνος στρατηγικής επενδύσεων της BlackRock στο Λονδίνο. «Είμαστε προσεκτικοί απέναντι στα αμερικάνικα ομόλογα» πρόσθεσε.

«Οι συμπιεσμένες αποδόσεις σημαίνουν πως υπάρχει

τώρα μικρό μαξιλάρι ασφαλείας για τους κατόχους κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ. Μια αύξηση μόλις 0,2 ποσοστιαίων μονάδων στις αποδόσεις των treasuries θα μπορούσε να διαγράψει τα κέρδη ενός ολόκληρου χρόνου από τις αποδόσεις. Άλλοι τομείς σταθερού εισοδήματος όπως τα εταιρικά αμερικάνικα ομόλογα επενδυτικής βαθμίδας και το χρέος αναδυόμενων αγορών σε δολάριο προσφέρουν πιο πυκνάμαξιλάρια ασφαλείας» σημείωσε ο ίδιος σε ανακοίνωση.

«Τα αμερικάνικα κρατικά ομόλογα μεγαλύτερης ωρίμανσης έχουν ακόμα έναν ρόλο να παίξουν και θα έπρεπε να βρίσκονται σε ένα χαρτοφυλάκιο σε οποιαδήποτε φυγή των επενδυτών προς την ασφάλεια» ανέφερε ο κ. Τurnill σύμφωνα με τους Financial Times. «Aλλά οι επενδυτές πληρώνουν σήμερα πολλά για αυτό το όφελος διαφοροποίησης. Προτιμούμε τα βραχυπρόθεσμα εταιρικά και δημοτικά ομόλογα, οι αποδόσεις των οποίων έχουν αυξηθεί ενόψει των αλλαγών στις αγορές χρήματος τον Οκτώβριο» τόνισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα