Barclays: Πτώση 42% στα καθαρά κέρδη α’ τριμήνου

Πτώση 42% στα καθαρά κέρδη του πρώτου τριμήνου κατέγραψε η Barclays, σε ετήσια βάση,  καθώς κατέγραψε απομειώσεις λόγω πιστωτικών ζημιών ύψους 2,1 δισεκατομμυρίων λιρών (2,62 δισεκατομμύρια δολάρια).

Η βρετανική τράπεζα παρουσίασε καθαρό κέρδος που αναλογεί στους μετόχους ύψους 605 εκατομμυρίων λιρών για τους πρώτους τρεις μήνες του έτους, από 1,04 δισεκατομμύρια λίρες για την ίδια περίοδο πέρυσι.

Η τράπεζα ανακοίνωσε

ότι η απομείωση λόγω πιστωτικών ζημιών αντανακλά τις αρχικές εκτιμήσεις της για τον αντίκτυπο της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο οικονομικός αντίκτυπος της κρίσης έρχεται σε συνέχεια της παρατεταμένης περιόδου μακροοικονομικής αβεβαιότητας γύρω από το Brexit και το διεθνές εμπορικό περιβάλλον, τα οποία είχαν επηρεάσει τα κέρδη της Barclays τα προηγούμενα τρίμηνα.

Σε ό,τι αφορά τα λειτουργικά έξοδα διατηρήθηκαν στα ίδια με τα περυσινά επίπεδα, γύρω στα 3,3 δισ. λίρες.

Ο δείκτης CET1 αυξήθηκε οριακά στο 13% από 13,1% στο α’ τρίμηνο του 2019.

Η αποδοτικότητα επενδυμένων κεφαλαίων (Return on tangible equity) υποχώρησε στο 5,1% από 9,2% το πρώτο τρίμηνο του 2019.

Σχετικά με τα κέρδη προ φόρων του ομίλου διαμορφώθηκαν στα 913 εκατ. λίρες, μειωμένα κατά 38% σε σχέση με τα 1,48 δισ. λίρες του πρώτου τριμήνου της περυσινής χρονιάς.

Η τράπεζα ανακοίνωσε νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι θα άρει το μέρισμα και θα αναστείλει τις εξαγορές μετοχών μετά την πίεση της Τράπεζας της Αγγλίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα