Attica Bank: Με ΤΜΕΔΕ – Ellington προχωρά το ΤΧΣ στην ΑΜΚ

Το ΤΧΣ- Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στη συνεδρίαση του Γενικού του Συμβουλίου αποφάσισε να προχωρήσει σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με το σχήμα ΤΜΕΔΕ- Ellington, η προσφορά του οποίου προβλέπει τη δυνατότητα συμμετοχής στην ΑΜΚ της Attica Bank υπέρ των παλαιών μετόχων και σε δεύτερη φάση την απόκτηση του ελέγχου και την ιδιωτικοποίηση της τράπεζας.

Η

αύξηση κεφαλαίου θα γίνει με καταβολή μετρητών και με δικαίωμα προτίμησης των υφιστάμενων μετόχων της Τράπεζας. Θα εκδοθούν έως 1.200.000.000 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές με δικαιώματα ψήφου και ονομαστική αξία 0,20 κάθε μια και με τιμή διάθεσης 0,20 ανά νέα μετοχή. Οι έχοντες δικαίωμα προτίμησης στην Αύξηση θα δικαιούνται να αποκτήσουν Νέες Μετοχές με αναλογία 49,5265161872259 Νέες Μετοχές για κάθε μία παλαιά μετοχή της Τράπεζας.

Χθες, 25 Νοεμβρίου ξεκίνησε  η περίοδος διαπραγμάτευσης και άσκησης των δικαιωμάτων προτίμησης.

Στις 3 Δεκεμβρίου θα είναι η τελευταία ημέρα της διαπραγμάτευσης των δικαιωμάτων προτίμησης και στις 8 Δεκεμβρίου η τελευταία ημέρα για την άσκησή τους.

Στις 10 Δεκεμβρίου θα γίνει η κατανομή και διάθεση τυχόν αδιάθετων Νέων Μετοχών, θα πιστοποιηθεί η καταβολή της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου και θα γίνει η ανακοίνωση για την κάλυψή της.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα