High tech Mινιον τα Χριστούγεννα του 2023: Αυτό είναι το πλάνο για την αναβίωση του θρυλικού καταστήματος

Δεν θα αργήσουν να ξεκινήσουν οι εργασίες για την ολική επαναφορά του ιστορικού ‘’Μινιόν’’ που θα δώσει ξανά λάμψη στην υποβαθμισμένη πλατεία Ομονοίας.

Αν κοιτάξουμε πίσω στη δεκαετία του 1980, ίσως δεν υπάρχει Αθηναίος – και όχι μόνο αλλά και οι πολίτες που έρχονταν από την επαρχία για να ψωνίσουν - που να μην έχει αναμνήσεις από το Μινιόν της πλατείας Ομονοίας, τότε που ήταν αναβαθμισμένη, γεμάτη κόσμο και κατάφωτη. Ποιος δεν θυμάται τις κυλιόμενες σκάλες μέσα στο πολυκατάστημα που σε οδηγούσαν από όροφο σε όροφο, μεγάλη καινοτομία για την εποχή, ποιος δε θυμάται την ποικιλία των προϊόντων

ρούχα, παπούτσια, παιχνίδια. Και ποιός δεν έχει στα άλμπουμ της παιδικής του ηλικίας μια τουλάχιστον φωτογραφία με τον Άη Βασίλη και από κάτω το logo Μινιόν, επίσης μια καινοτομία που λάνσαρε το κατάστημα, εμπνευσμένη, από όσα γίνονταν εκείνη την εποχή στα μεγάλα εμπορικά κέντρα του εξωτερικού.

Όλα αυτά, αλλά στην πιο… high tech μορφή τους, με όλα όσα η τεχνολογία φέρνει, ο νέος ιδιοκτήτης του Μινιόν δηλαδή η εταιρεία Dimand προγραμματίζει το 2023 να λειτουργήσει το πολυκατάστημα. Η Dimand, πλειοδότησε στον διαγωνισμό για την αγορά του από τη Folli Follie, προσφέροντας, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τίμημα άνω των 25 εκατ. ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο έτερος πλειοδότης ήταν η Ισραηλινή Brown Hotels, η οποία διαθέτει, ήδη, δύο ξενοδοχεία στην πλατεία Ομονοίας, ενώ Prodea και Zoia, επίσης ισραηλινή εταιρεία ξενοδοχείων, η οποία διαθέτει σύγχρονα καταλύματα στο κέντρο της Αθήνας, δεν κατέθεσαν προσφορά, παρότι είχε υπάρξει αρχικό ενδιαφέρον από την πλευρά τους.

Το Μινιόν που οραματίζεται η Dimand θα είναι ένα σύγχρονο, πολυώροφο πολυκατάστημα, το οποίο θα βάλει και αυτό το λιθαράκι του για να αναβαθμιστεί εκ νέου η Ομόνοια, να γίνει δηλαδή, σε ένα μεγάλο βαθμό, όπως τη δεκαετία του 1980.
Σύμφωνα με τα όσα σχεδιάζει η εταιρεία, αναμένεται σύντομα να κατοχυρώσει και το όνομα, την επωνυμία «Μινιόν» την οποία έχει η Folli Follie για να προχωρήσει συνολικά στην αναβίωσή του πολυκαταστήματος, επικοινωνώντας προς τον κόσμο, τη νέα εποχή του εμβληματικού Μινιόν το οποίο θα διατρηρήσει το όνομα.

Το κατάστημα θα διατηρήσει τους εννέα ορόφους του, οι οποίοι θα οργανωθούν ως εξής: Στο ισόγειο, σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, θα υπάρχουν καταστήματα F&B, άνετο καφέ, αλλά και εστιατόριο, το οποίο πιθανότατα, και αν ευοδώσουν οι συζητήσεις το επόμενο χρονικό διάστημα θα φέρει τη σφραγίδα γνωστής εταιρείας.

Υπενθυμίζεται ότι στο παλαιό Μινιόν, το καφέ και το εστιατόριο βρίσκονταν στον τελευταίο, ένατο όροφο.

Οι πιο πάνω πέντε – έξι όροφοι θα διαθέτουν μαγαζιά με είδη για τον άνδρα, τη γυναίκα, το παιδί, είδη ρουχισμού, υποδήματα, είδη για το σπίτι, είδη τεχνολογίας κ.ά., ό,τι δηλαδή παραδοσιακά διαθέτει ένα πολυκατάστημα, ενώ υπάρχει σκέψη και για δημιουργία μιας αίθουσας παρουσιάσεων.
Για τους ακόμα πιο πάνω ορόφους, έβδομο και όγδοο η Dimand έχει, αρχικά, ως σχεδιασμό να κάνει κάποια γραφεία, ενώ στον ένατο όροφο επιθυμεί να κάνει την έκπληξη και θα σχεδιάσει διαμερίσματα, άνετα, σχετικά μικρά lofts, τα οποία θα διαθέσει σε millennials, ζευγάρια της σύγχρονης εποχής, που επιθυμούν να μένουν στο κέντρο για να είναι κοντά στον σφυγμό της πόλης.

Εξάλλου, σύμφωνα με πηγές από την εταιρεία, παρότι ακούγεται καταρχήν περίεργο να μένει κανείς πάνω από ένα πολυκατάστημα, τα εν λόγω διαμερίσματα θα είναι φτιαγμένα με τέτοιο τρόπο, με άλλη είσοδο, αλλά και απεριόριστη θέα στην Ακρόπολη, που αναμένεται να προσελκύσουν αρκετούς αγοραστές είτε για δική τους χρήση, είτε για χρήση Air BnB, όταν επανέλθουμε σε μια σχετική κανονικότητα.

Η γερή κατασκευή by Folli Follie

Το θετικό στην περίπτωση του Μινιόν, το οποίο τη δεκαετία του 1980 είχε καταστραφεί ολοσχερώς από πυρκαγιά, είναι ότι διαθέτει, σύμφωνα με την εταιρεία, έναν πολύ καλό δομικό σκελετό, τουλάχιστον στα 2/3 του, καθώς είχε δημιουργηθεί σχεδόν από την αρχή, με χρήματα που είχε δώσει ο τελευταίος ιδιοκτήτης του, η Folli Follie. Ήταν κάτι, μάλιστα, που είχε γίνει με πολλή σημασία στη λεπτομέρεια, με προσωπική εντολή τότε του ίδιου του Δημήτρη Κουτσολιούτσου.

Ως εκ τούτου, ο κατασκευαστικός σκελετός του κτιρίου, σε μεγάλο βαθμό, είναι σε πολύ καλή κατάσταση, μια γερή κατασκευή και δεν θα χρειαστεί μεγάλη παρέμβαση από την εταιρεία και άρα πολλά χρήματα για την ανακατασκευή του.

Ήδη, υπάρχει σχεδιασμός από την εταιρεία για το πως θα είναι το εσωτερικό και το πως θα κατανεμηθούν τα καταστήματα, ενώ ήδη, μετά τα Χριστούγεννα, η Dimand θα βγει στην αγορά, προκειμένου να αναζητήσει μισθωτές για τους ορόφους στους οποίους θα τοποθετηθούν shops in a shop.
Ακόμα και είναι σχετικά νωρίς, πάντως, κατά πληροφορίες του BusinessNews υπάρχουν κιόλας κάποιοι υποψήφιοι μισθωτές, μεγάλα ονόματα του retail, τόσο από την Ελλάδα, όσο και από πολυεθνικές, που επιθυμούν να κάνουν συζητήσεις από τον καινούργιο χρόνο με την εταιρεία για να συμμετέχουν σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια αναβίωσης του θρυλικού brand name.

Την ίδια στιγμή, η εταιρεία στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να κάνει συζητήσεις και με γνωστό Ίδρυμα το οποίο κατέχει τα 4.000 τμ από τα συνολικά 19.000 του κτιρίου – η Dimand απέκτησε τα 15.000 τμ του κτιρίου από τη Folli Follie με αυτό το τίμημα- προκειμένου να τα μισθώσει και αυτά για να μπορέσει να έχει συνολικά την εκμετάλλευσή του.

Από το νέο χρόνο οι εργασίες

Πριν καλά καλά στεγνώσει το μελάνι στα συμβόλαια, πάντως, η εταιρεία αναμένεται να μπει στο χώρο, προκειμένου να ξεκινήσει τις πρώτες εργασίες.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η ανακατασκευή του Μινιόν θα ξεκινήσει από τις αρχές του 2022, σταδιακά σε όλους τους ορόφους, ενώ, κατά το αρχικό χρονοδιάγραμμα της Dimand και αν δεν υπάρξουν αστάθμητοι παράγοντες που θα συμβάλλουν στην καθυστέρηση των εργασιών, υπάρχει η φιλοδοξία τα Χριστούγεννα του 2023, καθώς και η συγκεκριμένη περίοδος ήταν πάντα ένα ορόσημο για το κατάστημα, να γίνουν τα εγκαίνιά του.

Πάντως, σε σχέση με το πόσο θα κοστίσει όλη η ανακατασκευή, μαζί με τα γραφεία και τη διαμόρφωση των διαμερισμάτων, η εταιρεία δεν επιθυμεί να βιαστεί να κάνει εκτιμήσεις, καθώς δεδομένου του γεγονότος ότι διανύουμε μια ιδιαίτερη περίοδο σε σχέση με τα κόστη των πρώτων υλών, αναμένεται να υπάρξει αναπροσαρμογή σε σχέση με τον αρχικό προϋπολογισμό.

Σημειώνεται πως η εταιρεία «τρέχει» αυτή τη στιγμή, άλλο ένα project λίγα μέτρα πιο κάτω, στο Σαρόγλειο Μέγαρο, επί της Πλατείας Ομονοίας, το Moxy Hotel, σε συνεργασία με την Prodea Investments, το οποίο αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του τους πρώτους μήνες του 2022.

Εξάλλου και τα δύο projects συμβάλλουν με τον τρόπο τους στην σταδιακή αναβάθμιση της Ομόνοιας, κάτι στο οποίο ελπίζουν τα επόμενα χρόνια οι developers, οι οποίοι τον τελευταίο καιρό έχουν στρέψει την προσοχή τους στην υποβαθμισμένη πλατεία.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα