Aegean Airlines: Συμμετέχει στο CFA Institute Research Challenge

Η Ελληνική Ένωση CFA διοργανώνει για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά το ελληνικό σκέλος του παγκόσμιου διαγωνισμού «CFA Institute Research Challenge», σε συνεργασία με το CFA Institute.

Στόχος του διαγωνισμού είναι η ανάλυση μιας εισηγμένης εταιρείας με τον ίδιο τρόπο που προσεγγίζεται από επαγγελματίες αναλυτές. Οι ομάδες φοιτητών που συμμετέχουν θα διαγωνιστούν σε δυο τομείς: (α) στη συγγραφή μια έκθεσης ανάλυσης και (β) στην παρουσίαση της ανάλυσης και επενδυτικής τους πρότασης σε επιτροπή που αποτελείται από επαγγελματίες του χώρου των επενδύσεων.

Στον ελληνικό διαγωνισμό για την εφετινή

χρονιά έχουμε ρεκόρ 7 συμμετοχών:

ALBA Graduate Business School
• Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
• Πανεπιστήμιο Αιγαίου
• Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
• Πανεπιστήμιο Πάτρας
• Πανεπιστήμιο Πειραιώς
• Πάντειο Πανεπιστήμιο

Οι ελληνικές ομάδες που συμμετέχουν θα κληθούν να αναλύσουν την εταιρία Aegean Airlines.

Ο ελληνικός τελικός θα πραγματοποιηθεί στις 27 Φεβρουαρίου 2015 και η ομάδα που θα διακριθεί θα συμμετάσχει στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό, που θα διεξαχθεί στο Άμστερνταμ, Ολλανδία, στις 1-2 Απριλίου 2015, όπου και θα αντιμετωπίσει ομάδες προερχόμενες από την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, με απώτερο στόχο μια θέση στον παγκόσμιο τελικό που θα λάβει χώρα στην Ατλάντα, ΗΠΑ, στις 17 Απριλίου 2015.

Στις 20 Νοεμβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε η επίσημη έναρξη του «CFA Institute Research Challenge» και ακολούθησε παρουσίαση της υπό ανάλυση εταιρίας προς τα διαγωνιζόμενα Πανεπιστήμια από τους κ. Γερογιάννη Δημήτριο, διευθύνοντα σύμβουλο, Κουβελιώτη Μιχάλη, οικονομικό διευθυντή, Δημαράκη Στέλλα, IR και Treasury Manager της εταιρίας Aegean Airlines.

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στους χώρους του Χρηματιστήριου Αθηνών και με την ευκαιρία ο κ.Δημήτρης Γερογιάννης, διευθύνων σύμβουλος της Aegean δήλωσε: «Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία της ένωσης CFA Society Greece και ευχαριστούμε τόσο τους καθηγητές όσο και τους φοιτητές των Ελληνικών Πανεπιστημίων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ένωσης. Θέλουμε να ευχηθούμε στους φοιτητές κάθε επιτυχία σε αυτήν την εποικοδομητική προσπάθεια, καθώς και καλή δύναμη για την μετέπειτα σταδιοδρομία τους.»

Ο πρόεδρος του CFA Society Greece, κ. Δημήτριος Καρύδας, δήλωσε: «Με μεγάλη μας χαρά διοργανώνουμε και εφέτος το ελληνικό σκέλος του παγκόσμιου διαγωνισμού CFA Institute Research Challenge. Ο διαγωνισμός αυτός δίνει την ευκαιρία στους φοιτητές να εφαρμόσουν στην πράξη την ακαδημαϊκή τους γνώση, να αναπτύξουν το πνεύμα ομαδικότητας, να διαγωνισθούν σε Πανευρωπαϊκό και ευελπιστούμε και Παγκόσμιο επίπεδο αποκτώντας εμπειρίες και καλλιεργώντας δεξιότητες οι οποίες θα αποτελέσουν εχέγγυα στην μετέπειτα επαγγελματική τους εξέλιξη. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τόσο τη διοίκηση της εταιρίας Aegean Airlines ΑΡΑΙΓ +6,40% όσο και τους καθηγητές των συμμετεχόντων Πανεπιστημίων και να ευχηθώ καλή αρχή και καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες».

Φέτος, ο διεθνής διαγωνισμός CFA Institute Research Challenge αναμένεται να προσελκύσει περισσότερους από 3.700 φοιτητές από 825 Πανεπιστήμια και αναμένεται να βοηθήσουν στην υλοποίησή του πάνω από 2.700 εθελοντές.

Σε συντομία, οι κανόνες του διαγωνισμού περιλαμβάνουν:

• Κάθε πανεπιστήμιο συμμετέχει με μια ομάδα 3-5 φοιτητών.

• Ο διαγωνισμός έχει 3 επίπεδα Τοπικό, Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο. Η ομάδα που θα κερδίσει τον Τοπικό διαγωνισμό θα συμμετάσχει στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό και η νικήτρια του Ευρωπαϊκού διαγωνισμού θα συμμετάσχει στον Παγκόσμιο διαγωνισμό.

• Η διοίκηση της υπό ανάλυση εταιρίας παρουσιάζει στις ομάδες τη στρατηγική και τα οικονομικά μεγέθη της σε ειδική παρουσίαση.

• Κάθε ομάδα έχει έναν ακαδημαϊκό σύμβουλο που έχει την ευθύνη της καθοδήγησης της ομάδας σε θέματα μεθοδολογίας, καθώς και έναν «μέντορα», κάτοχο του τίτλου CFA, σύμβουλο σε θέματα πρακτικής εφαρμογής.

• Κάθε ομάδα προετοιμάζει μια έκθεση ανάλυσης και αξιολόγησης της εταιρίας, με στόχο τιμής και επενδυτική πρόταση.

• Κάθε ομάδα παρουσιάζει την ανάλυσή της σε επιτροπή κριτών αποτελούμενη από επαγγελματίες με μεγάλη εμπειρία στην ανάλυση και διαχείριση επενδύσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα