Νέο λαχείο στα χέρια όλων των Ελλήνων – Κέρδη 500-1000 ευρώ σε τυχερές αποδείξεις αγορών

Οι αποδείξεις για τις αγορές αγαθών και υπηρεσιών που επρόκειτο να καταργηθούν από το 2015, όχι μόνο δε θα καταργηθούν, αλλά θα γίνουν και ….μαγικά χαρτάκια για κέρδη! Τη θεσμοθέτηση λοταρίας με έπαθλα χρηματικά ποσά από 500 – 1.000 ευρώ προτείνει το υπουργείο Οικονομικών στην τρόικα με στόχο την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής από επιχειρήσεις που δεν εκδίδουν αποδείξεις.

Λαχνός

θα είναι η απόδειξη που θα παίρνει ο κάθε πολίτης για τις αγορές του. Τον μοναδικό αριθμό της απόδειξης θα στέλνει με ένα απλό sms στο τερματικό της αρμόδιας υπηρεσίας και κάθε μήνα θα γίνεται μια κλήρωση

Δεν αποκλείεται να δοθούν και μεγαλύτερα ποσά έως και 10.000 ευρώ . Ισχυρό χαρτί της ελληνικής πλευράς είναι η εφαρμογή του στην Πορτογαλία με θεαματικά αποτελέσματα καθώς η ζήτηση αποδείξεων έφτασε στο 45% με έσοδα 800 εκατ. ευρώ μέσα σε ένα εξάμηνο.

Η λοταρία των αποδείξεων εφαρμόζεται επίσης στη Μάλτα, τη Σλοβακία, την Ταϊβάν, την Αργεντινή, την Κολομβία, το Πόρτο Ρίκο και τη Βραζιλία.

Στο υπουργείο Οικονομικών έχει γίνει ο αρχικός σχεδιασμός για το μέτρο το οποίο αναμένεται να αρχίσει να εφαρμόζεται από τις αρχές του 2015. Πιο συγκεκριμένα:

-ως πιθανότερη ημερομηνία έναρξης εφαρμογής του μέτρου θεωρείται η πρώτη Φεβρουαρίου ή το αργότερο η πρώτη Μαρτίου. Το μέτρο δεν μπορεί να ξεκινήσει από την Πρωτοχρονιά καθώς απαιτούνται, σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου δυο μήνες προκειμένου να γίνουν οι απαιτούμενες μετατροπές στις ταμειακές μηχανές.

Keywords
Τυχαία Θέματα