Τι δεν υπολόγισε ο Ομπράντοβιτς όταν αποχαιρετούσε το ΟΑΚΑ!

Το nocomments προσπαθεί να μπει στο μυαλό του Ζοτς και να εξηγήσει την παταγώδη αποτυχία του την πρώτη του χρονιά στον πάγκο της Φενέρ! Είναι ο καλύτερος Ευρωπαίος προπονητής όλων των εποχών! Θα περάσουν χρόνια για να ξεπεράσει κάποιος τα ρεκόρ του αλλά μακριά από το ΟΑΚΑ και τον πράσινο πάγκο όλα μοιάζουν διαφορετικά.

Πρόβλημα πρώτο: Τεχνικό τιμ! Ο Τουρκσάν δεν είναι Ιτούδης, η «μεταγραφή» του φίλου του από την Ισπανία δεν βοήθησε. Φήμες θέλουν τον

Σέρβο να στήνει από την αρχή την δική του ομάδα για την νέα σεζόν.

Πρόβλημα δεύτερο: Νοοτροπία! Κάτι που δεν μπορεί να αλλάξει ούτε καν ένας μάγος σαν κι αυτόν μέσα σε μια σεζόν. Τα συμβόλαια, οι λιμουζίνες με τις οποίες πηγαίνουν στην προπόνηση οι αστέρες, η συνεχής ενασχόληση των παικτών με τα στατιστικά τους, μοιάζουν σαν τα κεφάλια της Λερναίας Ύδρας που δεν σταματούν να ξεφυτρώνουν… Ρωτήστε και τον Αγγέλου τι πέρασε φέτος με τον Ερντέν και θα καταλάβετε το μέγεθος του προβλήματος.

Πρόβλημα τρίτο: Γηγενείς παίκτες. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός κατέκτησαν την κορυφή 9 φορές τα τελευταία 20 χρόνια επειδή στηρίχθηκαν σε Έλληνες παίκτες που δεν έφυγαν ποτέ, πόνεσαν τη φανέλα και εξελίχθηκαν πρώτοι των πρώτων. Αυτή η βαριά προσωπικότητα του Διαμαντίδη, του Σπανούλή, του Αλβέρτη, του Παπαλουκά, του Φώτση, του Τσαρτσαρή, του Παπανικολάου, του Πρίντεζη…προσέφερε πάντα τάξη και ασφάλεια στα αποδυτήρια. Στη Φενέρ ο Ζέλικο διώχνει παίκτες ακόμη και την ώρα του αγώνα ενώ στον Παναθηναϊκό, αν κάποιο πρόβατο έφευγε από το κοπάδι, υπήρχαν τα μαντρόσκυλα (Διαμαντίδης, Μπατίστ, Αλβέρτης) για να το φέρουν πάλι πίσω.

Πρόβλημα τέταρτο: Τακτική! Άγνωστη λέξη στο τουρκικό λεξικό…Μαζί με την ελληνική ψυχή έκαναν τη διαφορά στην Ελλάδα, ακόμη και την εποχή που τα εκατομμύρια έρεαν άφθονα. Τώρα στην Τουρκία, ο Ομπράντοβιτς έχει μόνο τα εκατομμύρια και τις Τουρκικές Αερογραμμές! Όμως είναι τόσο καπάτσος αυτός ο άνθρωπος που θα τη βρει τη λύση. Ακόμη κι αν χάσει και το τουρκικό πρωτάθλημα από τον Ιτούδη.

Keywords
Τυχαία Θέματα