Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία εργαζομένων της ΕΛΒΟ κατά της εκκαθάρισης της εταιρείας [ΒΙΝΤΕΟ]

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το μεσημέρι εργαζόμενοι της ΕΛΒΟ στη Θεσσαλονίκη, αντιδρώντας στην προοπτική υπαγωγής της ΕΛΒΟ σε ειδική εκκαθάριση.
Η σχετική αίτηση του ελληνικού δημοσίου εκδικάζεται τη Δευτέρα και οι εργαζόμενοι θα ασκήσουν παρέμβαση στο δικαστήριο, ζητώντας την απόρριψή της.
Συνάντηση με τον δήμαρχο

Θεσσαλονίκης
Το πρωί, αντιπροσωπεία του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ) και του σωματείου εργαζομένων της ΕΛΒΟ συναντήθηκε με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος μετά τη συνάντηση δήλωσε ότι θεωρεί τελείως απαράδεκτο να κλείνει μια βιομηχανία με τόσους εργαζόμενους και με τόσες δυνατότητες για την τοπική και εθνική οικονομία.
Σε συνέντευξη τύπου στο ΕΚΘ, το μεσημέρι, εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου και της ΕΛΒΟ υπογράμμισαν ότι θεωρούν υπεύθυνο τον κύριο μέτοχο, το ελληνικό δημόσιο, για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην εταιρεία, καθώς χωρίς διοίκηση επί εξάμηνο, με ανεκπλήρωτες τις υποχρεώσεις του δημοσίου απέναντί της και χωρίς ρευστότητα, αδυνατεί να ανταποκριθεί στους στόχους της και στο ενδιαφέρον για παραγγελίες από το εξωτερικό, καθώς και για το ότι δεν ασκήθηκε διαχειριστικός έλεγχος για το έλλειμμα που δημιουργήθηκε την περίοδο 2006-2010.
Συμπλήρωσαν επίσης ότι, εάν το δικαστήριο αποφασίσει την υπαγωγή της ΕΛΒΟ σε ειδική εκκαθάριση και εάν δεν δοθούν διαβεβαιώσεις ότι η εταιρεία θα λειτουργήσει κανονικά, σχεδιάζουν να προχωρήσουν σε μηνύσεις κατά του υπουργείου Οικονομικών.

Δείτε εδώ τις δηλώσεις του κ.Μπουτάρη : http://youtu.be/sSuufFYMxnM

Keywords
Τυχαία Θέματα