Τετ α τετ Σαμαρά-Στουρνάρα-Στο επίκεντρο εφεδρεία, μέτρα αλλά και πολιτική…στήριξη του Υπουργού Οικονομικών

Στις 16:00 ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα συναντηθεί με τον Γιάννη Στουρνάρα στο υπουργείο Οικονομικών .

Είναι μία επίσκεψη που έχει και τον «συμβολικό» χαρακτήρα της πολιτικής στήριξης του υπουργού μετά τις «βολές» που έχει δεχθεί τις προηγούμενες ημέρες τόσο από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο

όσο και από τον πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη.

Στο επίκεντρο της συνάντησης είναι τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ και το θέμα της εφεδρείας στο Δημόσιο που προκαλεί αναταράξεις εντός του στρατοπέδου του κυβερνητικού συνασπισμού, όπως διεφάνη την Τρίτη κατά τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν τη συγκυβέρνηση.

Χθες, Τρίτη, μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Στουρνάρας άφησε ανοικτό το θέμα της εφεδρείας, «γιατί τα νούμερα δεν βγαίνουν» όπως είχε χαρακτηριστικά, ενώ είπε ότι από το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ, εκκρεμούν μέτρα περίπου 3,5-4 δισ. ευρώ.

Το αυτό προκάλεσε ένταση αργότερα κατά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, καθώς διαφώνησαν οι κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη υπήρξε σύγκρουση του κ. Κουβέλη με τον κ. Στουρνάρα για τον τρόπο που δίνονται στη δημοσιότητα τα μέτρα του πακέτου και ειδικότερα για το θέμα της εργασιακής εφεδρείας.

Η κυβέρνηση εξετάζει την επαναφορά του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας και μένει να φανεί εάν και πως αυτό θα εφαρμοστεί. Στις ομάδες «υψηλού κινδύνου» φαίνεται ότι βρίσκονται οι εργαζόμενοι στους υπό κατάργηση ή συγχώνευση φορείς και οργανισμούς.

«Η εργασιακή εφεδρεία είναι ένα ενδεχόμενο που μπορεί να συζητηθεί» επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου στη ΝΕΤ το πρωί της Τετάρτης.

Επιπλέον, έδωσε μια άλλη διάσταση στο πρόγραμμα εργασιακής εφεδρείας, λέγοντας: «Με τις αποκρατικοποιήσεις μπορεί να περιοριστεί ο αριθμός του προσωπικού, χωρίς να χάσουν τη δουλειά τους οι υπάλληλοι».

Ο κ. Κεδίκογλου έκανε λόγο για δύσκολες αποφάσεις, αλλά και ανάγκη εξορθολογισμού στο Δημόσιο.

Πάντως, τα νέα σενάρια δεν αφορούν μόνον την κάλυψη των 15.000 αποχωρήσεων κατά το 2012, αλλά και της απαίτησης για 150.000 λιγότερους υπαλλήλους μέχρι το τέλος του 2015.

Newsroom ΔΟΛ

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα