Στο υπουργείο Οικονομικών το απόγευμα ο Σαμαράς

Στις 16.00 το απόγευμα θα μεταβεί στο υπουργείο Οικονομικών ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς προκειμένου να ενημερωθεί απο την ηγεσία του υπουργείου για την πορεία της εξειδίκευσης των μέτρων.

Η κυβέρνηση καλείται να βρει μέχρι το τέλος της εβδομάδας και να στείλει στην τρόικα επιπλέον προτάσεις για τις περικοπές της επόμενης διετίας, αλλά και για τα ισοδύναμα μέτρα, για τα οποία σημείο αιχμής είναι τα ειδικά μισθολόγια.

Το

κόστος για φέτος εκτιμάται ότι θα εξασφαλιστεί. Δεν ισχύει όμως το ίδιο και με την επόμενη χρονιά, οπότε θα πρέπει να βρεθούν περί τα 600 εκατ. ευρώ για να παραμείνουν οι απολαβές ως έχουν.

Ταυτόχρονα η κυβέρνηση θα πρέπει να βρει λύσεις και σε μια μακρά λίστα επώδυνων περικοπών. Στο τραπέζι αναφέρει το ethnos.gr, βρίσκονται η κατάργηση των επιδομάτων συνολικού ύψους 1.000 ευρώ τον χρόνο που απέμειναν από τις περικοπές των «δώρων» στους υπαλλήλους του Δημοσίου, καθώς και η κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης, η επιβολή του πλαφόν σε συνταξιούχους που εισπράττουν ποσά άνω των περίπου 2.500 ευρώ, η κλιμακωτή μείωση των συντάξεων για ποσά άνω των 1.400 ευρώ (ακόμα και από το πρώτο ευρώ).

πηγή: tsantiri.gr

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα