Παρά τα κέρδη του 2012 η Lufthansa σχεδιάζει 700 απολύσεις

Η Lufthansa παρά το γεγονός ότι για το 2012 είχε κέρδη 900 εκατομμύρια ευρώ αποφάσισε σήμερα ότι θα προχωρήσει σε 700 απολύσεις. Οι εργαζόμενοι είναι ανάστατοι και αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε απεργίες.

Η διοίκηση της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας ανακοίνωσε επίσης ότι θα επιδιώκει να εξοικονομεί ανά έτος 1,5 δισ. ευρώ στον ισολογισμό του έως το 2015. Κατόπιν, από το 2015

μέχρι το 2025, σχεδιάζει να δαπανήσει για νέα αεροσκάφη ένα κονδύλι 9 δισεκατομμυρίων ευρώ -αποκτώντας οκτώ αεροπλάνα για πτήσεις μεγάλων αποστάσεων και 100 μικρότερα (συνολικά 108 νέα αεροπλάνα). Για αυτό το πλάνο, συνεχίζει τις διαβουλεύσεις του με την Boeing και με την Airbus.

Επίσης διευκρινίζει ότι οι 700 θέσεις εργασίας θα καταργηθούν στις κεντρικές εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Κολονία έως το 2017, αλλά και βορείως του Αμβούργου, στο Νόρντερστεντ, στην Lufthansa Revenue Services.

Από την πλευρά του, το συνδικάτο ver.di από την πλευρά του έκανε σαφές ότι εναντιώνεται στις καταργήσεις θέσεων εργασίας, μη αποκλείοντας τις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Τα σχέδια της διεύθυνσης της Lufthansa προβλέπουν 3.500 θέσεις εργασίας λιγότερες σε μεγαλύτερο εύρος χρόνου, καθώς και κατάργηση 2.500 θέσεων διοικητικού προσωπικού στη Γερμανία.

«Με κάθε μέσο, θα εναντιωθούμε σε τέτοια μέτρα. . . δεν θα δεχθούμε να γίνει ανταγωνιστική η Lufthansa σε βάρος των εργαζομένων της». Τέλος διαρρέει το σχέδιο της εργοδοσίας για την μετακίνηση της έδρας της θυγατρικής της Cityline από την Κολονία στο Μόναχο.

Keywords
Τυχαία Θέματα