Εμφύλιος στο ΠΑΣΟΚ

Με μία ανακοίνωση-καταγγελία της Αριστερής Πρωτοβουλίας του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου, ζητείται η άμεση παραίτηση των τεσσάρων διορισμένων στελεχών της ΕΚΑΠ, τους οποίους και οι συντάκτες της ανακοίνωσης αποκαλούν «διορισμένους υβριστές».

«Αφού μετέτρεψαν μια πολιτική διαδικασία σε φάντασμα. Αφού επινόησαν ερωτηματολόγια, πολιτικές θέσεις υψηλής …κοπτοραπτικής και εκλογικές πατέντες παγκόσμιας πρωτοτυπίας… Αφού διόρισαν ΕΚΑΠ, εφορευτικές επιτροπές και «αριστείνδην» κατά πως βολεύει… Αφού αναιρούν μέχρι και σήμερα

εγκυκλίους με νέες εγκυκλίους… Αφού μέχρι και σήμερα, πλην επιλεκτικών διαρροών, για να πετύχουν τη σωστή «προετοιμασία» δεν είναι γνωστό το πόσοι αντιπρόσωποι θα εκλεγούν… Αφού το μέτρο της εκλογής έγινε ασανσέρ με μπόνους και τιμωρίες, με προσθέσεις και αφαιρέσεις… Αφού ευτέλισαν τις οργανώσεις του εξωτερικού… Σήμερα προχώρησαν και σε πρωτοφανείς, απολίτικες και προσωπικές επιθέσεις», καταγγέλλει η Αριστερή Πρωτοβουλία, κάνοντας λόγο για ‘προκλητική επίθεση του διορισμένου στο κράτος και την ΕΚΑΠ Γρ.Φελώνη, κατά εκλεγμένων γραμματέων Νομαρχιακών Επιτροπών του Λεκανοπεδίου’.

«Απαιτούμε την άμεση παραίτηση των τεσσάρων διορισμένων μελών της ΕΚΑΠ», αναφέρουν στην ανακοίνωση, σημειώνοντας με νόημα ότι το ΠΑΣΟΚ ‘δεν έχει ανάγκη ούτε από κηπουρούς νέας κοπής, ούτε από φυτευτούς προεδρικών αυλών’. Οι κατηγορίες όμως δεν σταματούν εδώ, με την Αριστερή Πρωτοβουλία να μιλά για ‘μάγειρες εκλογικών διαδικασιών, που υβρίζουν και προκαλούν’, ενώ «έχουν αποτύχει παταγωδώς σε ό,τι ανέλαβαν». Προειδοποιούν δε, πως «ό,τι και να κάνουν τη βάσανο της πολιτικής απολογίας για τα ‘κατορθώματά’ τους που οδήγησαν το ΠΑΣΟΚ στη σημερινή απαξίωση, δεν θα τη γλυτώσουν».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, τα ‘αίματα άναψαν’ στο ΠΑΣΟΚ όταν προσήλθαν στον τέταρτο όροφο της Ιπποκράτους και τα γραφεία της ΕΚΑΠ γραμματείς Νομαρχιακών Επιτροπών για να μάθουν τι γίνεται με την εκλογή συνέδρων, και να υποβάλουν τις ενστάσεις τους για το ‘μπάχαλο’ με τις εγκυκλίους. Μεταξύ αυτών ήταν οι γραμματείς της Ά Πειραιά Γιάννης Αξαρλής και της Β1 Αθήνας Χρήστος Σωτηρόπουλος, που ζητώντας τον λόγο από τους παρευρισκόμενους Γιάννη Σουλαδάκη, Γρηγόρη Φελώνη και Πάρι Κουκουλόπουλο, ο κ.Φελώνης έκανε λόγο για ‘αλητείες’ που στηρίζουν, οδηγώντας το ΠΑΣΟΚ στη διάλυση, υποδεικνύοντας του το κείμενο αμφισβήτησης 75 στελεχών που μιλούσαν για κίνδυνο αλλοίωσης της φυσιογνωμίας του κόμματος. Οι αλληλοκατηγορίες συνεχίστηκαν, με αποτέλεσμα την χειροδικία -με μπουνιά, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες- του κ.Αξαρλή εις βάρος του Γρ.Φελώνη και απειλές ρίψης σταχτοδοχείου, που απετράπησαν λόγω παρέμβασης των ψυχραιμότερων.

Η πραγματική αιτία της «σύρραξης» έχει να κάνει με την άποψη που επικρατεί μεταξύ της ‘εσωκομματικής αντιπολίτευσης’ στο ΠΑΣΟΚ περί προσπάθειας νοθείας στο επερχόμενο συνέδριο και ‘μαγειρέματος των αριστίνδην συμμετεχόντων’ και αφορμή η αντικατάσταση του Γιώργου Ανωμερίτη από τον Γιάννη Σουλαδάκη στην ΕΚΑΠ. Ήδη, με την ανακοίνωση της Αριστερής Πρωτοβουλίας, ζητούνται οι παραιτήσεις των ‘διορισμένων’ –όπως αποκαλούνται- κ.κ. Σουλαδάκη, Χαλβατζόγλου, Πέππα και Φελώνη.

Και τα επεισόδια δεν δείχνουν να σταματούν εδώ. Ήδη, με ανάρτησή του στο Facebook, ο Μιχάλης Καρχιμάκης καλεί σε ‘αγωνιστική συμμετοχή στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ’, αλλά και νωρίτερα, στην εκλογή συνέδρων την Κυριακή 24 Φλεβάρη. «Με θάρρος να διατυπώσουμε τις θέσεις μας για τη διόρθωση της πορείας του κινήματος σε φιλολαϊκή κατεύθυνση», λέει, καλώντας τους ενδιαφερόμενους να καταθέσουν την υποψηφιότητά τους ως αύριο. Δίνει μάλιστα και …οδηγίες προς ναυτιλομένους, σε μία προσπάθεια καταγραφής δυνάμεων στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα