Οκτώ συμβουλές για να ζήσετε ως τα 100

Όσοι έχουν γεννηθεί μετά το 2000, υπάρχει πιθανότητα να ζήσουν ως τα 100, σύμφωνα με μια έρευνα από την Δανία, υπάρχουν όμως τρικ που μπορούν να επιμηκύνουν και την δική μας ζωή υποστηρίζει ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ Walter Bortz. Αυτό που μας εμποδίζει είναι οι κακές συνήθειες.

H τύχη και τα γονίδια παίζουν το ρόλο τους αυτό όμως που μπορείτε να ελέγξετε μόνοι σας είναι οι συνήθειές σας.

Ακολουθήστε τον οδηγό για να στοχεύσετε τα 100 κεράκια στην τούρτα σας.

1. Αποκτήστε χόμπι και δραστηριότητες, προσθέτουν 2 επιπλέον χρόνια και

σας χαρίζουν το αίσθημα της κατάκτησης του στόχου.

2. Προσέξτε τα δόντια σας. Μπορούν να σας προσθέσουν 6,4 χρόνια ζωής. Ο τακτικός καθαρισμός, το βούρτσισμα και το οδοντικό νήμα απομακρύνουν τα βλαβερά βακτήρια που προκαλούν μολύνσεις και με αυτό τον τρόπο μειώνεται ο κίνδυνος καρδιαγγειακών παθήσεων και εγκεφαλικού.

3. Βρείτε ελεύθερο χρόνο και χαλαρώστε. Προσθέτει 1 με 2 χρόνια ζωής. Αυτό σημαίνει ότι θα αφήσετε πίσω σας το στρές και θα δώσετε πραγματικά χρόνο στον εαυτό σας να ανασυνταχθεί.

4. Απολαυστε το ύπνο σας. Ένας βραδινός ύπνος 7 – 8 ωρών χαρίζει μέχρι και 2 χρόνια ζωής. Μειώνοντάς τον δεν δίνεται την ευκαιρία στα κύτταρά σας να αναδομηθούν.

5. Κάντε σεξ. Προσθέτει 3 με 5 χρόνια ζωής, απελευθερώνει στον οργανισμό την ορμόνη που μας κάνει να αισθανόμαστε όμορφα και επιπλέον χάνεις περίπου 200 θερμίδες.

6. Προσθέστε στην καθημερινή σας διατροφή φρούτα και λαχανικά και κερδίστε επιπλέον 5 χρόνια.

7. Κάντε yoga. Δίνει ώθηση στον οργανισμό, μας βοηθά να τρώμε λιγότερο και επιπλέον καλύπτει την αναγκαία ημερήσια άσκηση που αν ακολουθείτε 5 ημέρες την εβδομάδα μπορεί να σας χαρίσει 2 με 4 χρόνια επιπλέον.

8. Παίξτε Tetris. Σύμφωνα με ερευνητές στο «The Mind Research Network» στο Νιού Μέξικο, 30 λεπτά παιχνιδιού αυξάνει την λειτουργία του εγκεφάλου.

Πηγή: healthpress.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα