Μεγάλη απάτη σε βάρος του δημοσίου με τα λαθραία τσιγάρα στο λιμάνι του Πειραιά

Ένα πολύ σοβαρό θέμα με τα λαθραία τσιγάρα δημιουργεί μεγάλο μπελά στις διωκτικές αρχές αλλά ωστόσο οι κινήσεις που γίνονται μάλλον αργές και νωχελικές είναι. Ίσως γιατί κάποιοι βάζουν φρένο στις έρευνες η ίσως γιατί το κύκλωμα είναι τόσο καλά στημένο που τα εμπόδια που δημιουργούνται είναι πάρα πολλά.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες – μάλιστα για το ίδιο θέμα ασχολήθηκε και η εφημερίδα « Το ΠΑΡΟΝ της Κυριακής» – το υπουργείο Οικονομικών έχει ήδη ενοχληθεί και από την Τρόικα η οποία ζήτησε να βρεθεί μια λύση γιατί στο λιμάνι του Πειραιά κάποιοι με διασυνδέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, τρώνε με χρυσά κουτάλια.

Το κύκλωμα λέγεται ότι βάζει στην τσέπη περισσότερα από 500.000.000 ευρώ το χρόνο από τη διακίνηση λαθραίων τσιγάρων. Αυτοί που ξέρουν πολλά μιλάνε λίγο γιατί φοβούνται για την ασφάλεια τους.

Από τη μια το δημόσιο ρουφάει το αίμα των φτωχών βιοπαλαιστών με πρόσθετους φόρους, κόβει μισθούς και συντάξεις, έχει φτάσει τον ελληνικό λαό σε απόγνωση και από την άλλη τη σοβαρή φοροδιαφυγή την προσπερνά. Σαν να την αποφεύγει σκόπιμα αφού δεν μπορεί να ακουμπήσει τα μεγάλα κεφάλια που οι διακινητές του ζημιώνουν το δημόσιο με πάρα πολλά εκατομμύρια. Αυτοί που φέρονται ως εγκέφαλοι κυκλοφορούν με Bentley και χτίζουν αυτήν την τόσο δύσκολη περίοδο, εξοχικές βίλες αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Βέβαια οι εγκέφαλοι ξέρουν καλά τη δουλειά τους αφού δίνουν σ αυτούς που συνεργάζονται για να κάνουν τα στραβά μάτια τεράστια φιλοδωρήματα. Φιλοδωρήματα που ξεπερνούν τον ετήσιο μισθό ενός δημόσιου υπαλλήλου.

Το περίεργο είναι ότι αφού τα ονόματα τους είναι γνωστά γιατί οι διωκτικές αρχές που ασχολούνται με τη φοροδιαφυγή δεν κάνουν ένα βήμα για να τους ξεσκεπάσουν.

Ποιοι εμπλέκονται πίσω από τα λαθραία τσιγάρα που μεταφέρονται σε ειδικές αποθήκες στο λιμάνι του Πειραιά. Οι αποθήκες υπάρχουν. Δεν είναι αόρατες. Τα τσιγάρα φτάνουν με κοντέινερς , μπαίνουν σε ειδικές κρύπτες και φεύγουν για το εμπόριο χωρίς ελέγχους, χωρίς να φορολογούνται. Κάποιοι λένε ότι δεν θέλουν να εμπλακούν με την υπόθεση γιατί –σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν- βρίσκονται μεγαλοστελέχη της δημόσιας διοίκησης. Όταν όμως λαδώνονται κάποιοι όλα γίνονται εύκολα. Τα έγγραφα που δεν πρέπει να φανούν δεν παραμένουν στο λιμάνι αλλά μπαίνουν στα πορτ παγκάζ των πανάκριβων αυτοκινήτων που κυκλοφορούν στο λιμάνι και έχουν μετατραπεί σε κινητά γραφεία.

Έμπειροι είναι οι επικεφαλής των διωκτικών αρχών που ασχολούνται με το λαθρεμπόριο .Και το ερώτημα είναι γιατί δεν κάνουν κάτι. Να φανεί και το δικό τους έργο. Γιατί αυτό είναι και το παράπονο του κοσμάκη. Κυνηγάνε μόνο τους αδύναμους βιοπαλαιστές.

Δύο τινά μπορούν να συμβαίνουν. Ή να τους εκβιάζουν οι λαθρέμποροι ότι θα κάνουν κακό στους ίδιους και τις οικογένειες τους – θα ξέρετε οι παλιότεροι τι συνέβαινε στην Αμερική την εποχή της ποτοαπαγόρευσης- η να τους φρενάρουν κάποιοι μεγαλοκαρχαρίες με διασυνδέσεις στον κρατικό μηχανισμό.

Πάντως όταν κάποιοι λένε ότι δεν μιλάνε γιατί φοβούνται για

Keywords
Τυχαία Θέματα