Αλέφαντος: O Ολυμπιακός θέλει χάφαρο εξάρι!

Ο Νίκος Αλέφαντος αναλύει την αναγκαιότητα απόκτησης από τον Ολυμπιακό ενός ποιοτικού ανασταλτικού μέσου, που θα έχει την δυνατότητα να φέρει ισορροπία μεταξύ των τριών γραμμών, που να ξέρει και μπάλα, ενώ αναφέρεται και στο …χάλι των εγχώριων αντιπάλων του Ολυμπιακού.

Εγώ όταν μιλάω στη στήλη, δεν θέλω να κοροϊδεύω τον κόσμο. Λέω πράγματα και για το καλό της ομάδας, τώρα που προλαβαίνουν να τα διορθώσουν.

Ο Ολυμπιακός για να κάνει κάτι ξεχωριστό στην Ευρώπη, θέλει χάφαρο εξάρι. Μαζεύτηκαν όλα τα «δεκάρια» ή «κάτι σαν δεκάρια», και δεν έχουμε εξάρι κλάσης, ένα χάφαρο να τρέχει να αλωνίζει, να ξέρει και μπάλα. Εδώ μιλάμε ότι και κατοχή δεν μπορούν να κάνουν, αλλά και δεν κόβουν! Τα είδαμε στα φιλικά, τα είδαμε και με τη Βέροια. Πήγε η καρδιά μας στην κούλουρη.

Είχα πει για τον Κάρολ απ΄ τα φιλικά ότι προτιμάω τον Μέγερι για βασικό έτσι όπως τους έβλεπα, ότι είναι αμαρτία να κόψει τη φόρα του μικρού, ότι τον βλέπω έτοιμο και γρήγορο, ενώ τον Κάρολ δεν τον έβλεπα καλά. Δεν βλέπονταν λοιπόν στη Βέροια οι τερματοφύλακες των δύο ομάδων, τρέμανε τα χέρια τους. Και ο Κάρολ και ο Δασκαλάκης. Η πιο καλή ομάδα που είδα απ’ τις μικρές στην πρώτη αγωνιστική ήταν η Βέροια. Και ο μικρός ο Νιγηριανός πολύ καλός παίκτης, αλλά γενικώς δεμένη ομάδα η Βέροια, ταχύτατη ομάδα, με διπλά μαρκαρίσματα, έβγαιναν και με τρεις μπροστά!

Στον Ολυμπιακό είδα προβλήματα όπως στα φιλικά. Καμία σχέση με τον Ολυμπιακό του Βαλβέρδε. Για μέχρι τώρα μιλάω. Η ομάδα πέρσι είχε φιλοσοφία, είχε ταυτότητα, ενώ τώρα δεν βλέπω τακτική, βλέπω πράγματα στην τύχη να αφήνονται…

Η ομάδα πέρσι σε έπνιγε στο πρέσινγκ, είχε ταχύτητα, έχασες όμως και παίκτες κλειδιά. Όταν είχες Μέλμπεργκ, έβγαινε αυτός με τσαμπουκά πρώτος στη μπάλα. Τον ήθελα πάρα πολύ να μείνει. Είχες και τον Αβραάμ που με την ταχύτητά του σου έδινε την άνεση να ανεβαίνει η άμυνα ψηλά, σχεδόν στο ημικύκλιο της σέντρας. Διότι προλάβαινε να γυρίσει πίσω να καλύψει. Ξέροντας ότι θα στερηθούμε λόγω του τραυματισμού για τη μισή σεζόν τον Αβραάμ, ήθελα ακόμα περισσότερο να μείνει ο Μέλμπεργκ. Τα έλεγα το καλοκαίρι. Είχες και τον Μιραλάς ο οποίος έκανε τη διαφορά μπροστά. Τον είδα με την Έβερτον που μπήκε αλλαγή, καλός ήταν. Για να μην πηγαίνουμε μακριά, ο Ιμπαγάσα σε αυτήν την ηλικία, κι όμως έτρεχε πιο πολύ απ’ όλους και μαρκάριζε στη Βέροια! Αυτό δεν είναι νορμάλ για την ομάδα.

Στην άμυνα είναι αργά τα σέντερ μπακ, αν βρεθούν με σοβαρή ομάδα στην Ευρώπη που θα έχει γρήγορους επιθετικούς και χάφαρους, τι θα κάνουν… Εγώ δεν ξέρω τι λένε οι άλλοι για τον Κοντρέρας, εγώ μέχρι τώρα τον βλέπω να παίζει σαν παλαίμαχος στον Ολυμπιακό. Είναι καλός για να έχει δύο στόπερ μπροστά του και να παίζει λίμπερο στα λίγα μέτρα… Όταν ανοίγεται ο Ολυμπιακός, οι αντίπαλοι φτάνουν στην περιοχή μας ανενόχλητοι. Μαζί με τον Σιόβα κάνουν αργό δίδυμο. Και απορώ με αυτά που ακούω για ταίριασμα ενός δεξιοπόδαρου με αριστεροπόδαρο σώνει και ντε. Βλέπω τις μεγάλες ομάδες στην Ευρώπη και οι περισσότερες έχουν δύο δεξιοπόδαρους στόπερ

Keywords
Τυχαία Θέματα