Κορκίδης: Να μπει «φρένο» στις λανθασμένες και αναποτελεσματικές απαιτήσεις της τρόικας

«Φρένο» στις λανθασμένες και αναποτελεσματικές απαιτήσεις των δανειστών και ένα ισχυρό μήνυμα με ενέργειες στήριξης των μικρομεσαίων της πραγματικής οικονομίας από τον πρωθυπουργό, ζήτησε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά Βασίλης Κορκίδης, στην ομιλία του στην 78η έκθεση ΔΕΘ-HELEXPO.

«Μια δυναμική παρουσία αναμένουμε στη ΔΕΘ από τον πρωθυπουργό και ένα ισχυρό μήνυμα με ενέργειες στήριξης των μικρομεσαίων

της πραγματικής οικονομίας. Η ελληνική αγορά έχει δηλώσει σε όλους τους τόνους ότι δεν επιθυμεί πρόωρες εκλογές, αλλά ηρεμία και σταθερότητα, αρετές οι οποίες δυστυχώς δοκιμάζονται καθημερινά, όχι μόνο από τις εξωτερικές εξελίξεις, αλλά και τα εσωτερικά μέτωπα πολιτικών συγκρούσεων», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κορκίδης, ενώ προσέθεσε πως οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες συμφωνούν με τις μεταρρυθμίσεις και τις διαρθρωτικές αλλαγές, αλλά με αυτές που πράγματι χρειάζεται η ελληνική οικονομία και κοινωνία και όχι με τους αντιαναπτυξιακούς όρους του δόγματος της λιτότητας.

Στη συνέχεια τόνισε ότι ο δογματισμός της τρόικας στην επιμονή ενός λανθασμένου σχεδίου διάσωσης δεν τους επιτρέπει να κατανοήσουν ότι μεταρρυθμίσεις δεν είναι μόνο επιβαρύνσεις αλλά και ελαφρύνσεις και ότι η μόνη λύση για την ελληνική κυβέρνηση είναι, στις διαπραγματεύσεις του φθινοπώρου, να βάλει «φρένο» στις λανθασμένες και αναποτελεσματικές απαιτήσεις των δανειστών μας.

Επιπρόσθετα σημείωσε ότι το «καυτό» φθινόπωρο στην τοπική κοινωνία της Θεσσαλονίκης, σίγουρα, αφορά στις ιδιωτικοποιήσεις της ΕΥΑΘ, στον τρόπο αποκρατικοποίησης του ΟΛΘ και το στοίχημα αναδιάρθρωσης της ΕΛΒΟ. Επίσης, απαιτούνται λύσεις και ενέργειες ιδιαίτερα στα θέματα που απασχολούν τη Μακεδονία και Θράκη ενώ η αντιστροφή της ροής επισκεπτών από τις Βαλκανικές χώρες στη Βόρεια Ελλάδα θα πρέπει να είναι το μεγάλο στοίχημα των ακριτικών Περιφερειών τη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020.

Τέλος, ο κ. Κορκίδης σημείωσε ότι η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης πρέπει να επανέλθει δυναμικά στον εμπορικό και διεθνή χαρακτήρα της και να δώσει έμφαση στην ανάδειξη και ανάπτυξη των εξαγωγικών δυνατοτήτων της χώρας μας.

«Πρέπει, μέσω της Έκθεσης, να απευθυνθούμε στην αγορά των βαλκανικών χωρών, κάνοντας πιο ελκυστικό τον ελληνικό χώρο σε Έλληνες και ξένους επενδυτές» ανέφερε ο κ. Κορκίδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα