Οι Ελληνίδες πρώτες καπνίστριες στον κόσμο!!!

15:20 5/9/2013 - Πηγή: E-Typos
Κάπου κάπου θα ανασύρω από το αρχείο μερικά διασκεδαστικά πολιτικά σχόλια και ανέκδοτα. Που θα σας διασκεδάζουν. Οπως το παρακάτω:

• Πήγε, λέει, ο Ανδρέας στην Ουγκάντα, ως επίσημος προσκαλεσμένος. Και καθώς περιόδευε στην τριτοκοσμική χώρα του αδελφού Αμίν-Νταντά, τράβαγε κι από κανένα λόγο για τα έργα και τις μεγαλοσύνες του ΠΑΣΟΚ. Μόλις τελείωνε τους ύμνους για την «Αλλαγή», σύσσωμοι οι ιθαγενείς ξεσπούσαν στην ίδια πάντα ιαχή:
- Ούμπαλα, ούμπαλα, ούμπαλα!...
Πήγαινε ο Ανδρέας παρακάτω, εξεθείαζε το ΠΑΣΟΚ,
ξεσπούσαν οι ιθαγενείς:
- Ούμπαλα, ούμπαλα, ούμπαλα!... Τον έτρωγε η απορία τον πρωθυπουργό μας. Τι να σημαίνει, άραγε, αυτό το «ούμπαλα, ούμπαλα»;
- Ε, είναι μια τοπική κραυγή. Τα μασάγανε οι ντόπιοι συνοδοί του Ανδρέα, κάθε φορά που τους ρωτούσε… Και δώσ’ του λόγους ο Ανδρέας για το ΠΑΣΟΚ και την «Αλλαγή» του και ξανά «ούμπαλα, ούμπαλα» οι ιθαγενείς. Ωσπου σε κάποιο χωριό ο Ανδρέας θαυμάζει μια εντυπωσιακή ουγκαντέζικη αγελάδα.
- Πολύ ωραία η αγελάδα σας, σύντροφοι… λέει στους χωρικούς.
- Δεν είναι αγελάδα, σύντροφε… του απαντούν. Ταύρος είναι. Δεν βλέπεις κάτι… ούμπαλα που κρέμονται από κάτω του;

Τρία χρόνια πέρασαν από τότε που άρχισαν να εφαρμόζονται τα αντικαπνιστικά μέτρα στην Ελλάδα. Και οι καπνιστές παραμένουν στα ίδια ποσοστά!...
Είναι απίστευτο, αλλά οι Ελληνίδες είναι οι πρώτες καπνίστριες όχι στην Ευρώπη, αλλά στον κόσμο ολόκληρο!!!

• Αυτή η αποτυχία οφείλεται στη λάθος αντικαπνιστική εκστρατεία! Που, ενώ οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι έφθασαν να θεωρούν πια το κάπνισμα «κιτσαρία» και χαρακτηρίζουν δευτέρας κατηγορίας τους όποιους καπνιστές, στην Ελλάδα συμβαίνει το αντίθετο!...
…Οι Ελληνίδες ιδίως θεωρούν μοντερνισμό το καπνίζειν!...
Πηγαίνετε σε νεανικό νυχτερινό κλαμπ. Ολα τα κοριτσάκια από 14 έως 20 ετών όχι μόνο καπνίζουν αλλά επιδεικνύουν προκλητικά το αναμμένο τσιγάρο τους!

• Περίεργης νοοτροπίας οι Ελληνίδες και οι Ελληνες, δεν επηρεάζονται διόλου από τις καταστρεπτικές συνέπειες του τσιγάρου (καρκίνος πνευμόνων κ.ά.).
Αντίθετα, θα είχε καλύτερο αποτέλεσμα μια εκστρατεία που θα χαρακτήριζε το κάπνισμα «κιτς»!
Πριν από χρόνια, ήμουν με δημοσιογραφική αποστολή στο Λονδίνο. Κάνοντας ζάπινγκ στην τηλεόραση του ξενοδοχείου, έπεσα πάνω σε ένα χαρακτηριστικό αντικαπνιστικό σποτ.
Ενα ζευγάρι πανέμορφου αγοριού και κοριτσιού φιλήθηκαν με πάθος. Αλλά αμέσως μετά το φιλί, ο νεαρός πήρε μια έκφραση αηδίας και είπε στο κορίτσι:
- «Πώς βρομάς έτσι, μωρέ; Σαν άπλυτο σταχτοδοχείο!».
…Και όπως με διαβεβαίωσαν Βρετανοί συνάδελφοι, αυτό το σποτάκι συνέβαλε καθοριστικά στη μείωση του καπνίσματος!...

• Τελειώνοντας το σημερινό άρθρο, θα σας παραθέσω μια χαρακτηριστική δήλωση του προέδρου της Εθν. Επιτροπής για τον Ελεγχο του Καπνίσματος, κ. Παν. Μπεχράκη:
«…Στην Ελλάδα σήμερα, εάν κάποιος σας δώσει ένα χαστούκι, δεν θα πάθετε τίποτα, αλλά μπορείτε να τον στείλετε φυλακή. Εάν κάποιος καπνίσει ένα πούρο στο πρόσωπό σας μπορεί να πάθετε 50 βλάβες και όμως δεν μπορείτε να του κάνετε τίποτα»!
Keywords
Αναζητήσεις
ελληνιδες διασημες καπνιστριες, διασημες καπνιστριες
Τυχαία Θέματα