Προκαταβολικά και για περισσότερους το επίδομα θέρμανσης

Όλα δείχνουν πως τα κριτήρια και ο τρόπος καταβολής του επιδόματος θέρμανσης θα αλλάξει για τον φετινό χειμώνα. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», το πιο πιθανό σενάριο είναι το επίδομα να δοθεί προκαταβολικά, πριν ξεκινήσει η περίοδος διανομής πετρελαίου, στις 15 Οκτωβρίου.

Παράλληλα, φαίνεται πως το οικονομικό επιτελείο του υπουργείου πρόκειται να αυξήσει τα όρια των οικονομικών κριτηρίων των δικαιούχων.

Ποιοι

δικαιούνται το επίδομα

Με το νέο σύστημα οι δικαιούχοι θα πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν αίτηση στο υπουργείο Οικονομικών για να εγκριθεί το επίδομα. Σημειώνεται ότι την περασμένη – χειμερινή– περίοδο από τα 260 εκατ. ευρώ (που ήταν το συνολικό κονδύλι) απορροφήθηκαν μόλις 80 εκατ. ευρώ.

Έτσι, δικαιούχοι επιδόματος θέρμανσης θα είναι οι άγαμοι με εισόδημα ως 25.000 ευρώ, οι έγγαμοι με εισόδημα ως 35.000 ευρώ, και οι μονογονεϊκές οικογένειες με εισόδημα ως 38.000 ευρώ.

Για του έγγαμους το ποσό του εισοδήματος θα αυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Η περίπτωση πάντως να μειωθεί ο φόρος έχει αποκλειστεί κάθετα από το υπουργείο, έτσι και εφέτος οι τιμές αναμένεται να κινηθούν στα περυσινά επίπεδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα