Κεφαλογιάννης: H ψηφοφορία για τα μέτρα ενέχει το στοιχείο της ψήφου εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση

Ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ., Μανώλης Κεφαλογιάννης μίλησε στους Γιώργο Παπαχρήστο και Άρη Ραβανό στο ΒΗΜΑ FM 99,5 για τα μέτρα και το ενδεχόμενο επιβολής κομματικής πειθαρχίας και τόνισε ότι η ψηφοφορία για τα μέτρα ενέχει το στοιχείο της ψήφου εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση

Για τα εσωκομματικά της Ν.Δ.

Εμείς έχουμε σκοπό να τα αλλάξουμε όλα στο κόμμα και βοηθούμε την κυβέρνηση

να τα αλλάξει όλα στην Ελλάδα. Έχουμε συνέδριο σε ένα χρόνο. Το συνέδριο είναι το Σύνταγμά μας. Φιλοδοξούμε να κάνουμε ένα κόμμα από τα πιο σύγχρονα στην Ευρώπη. Θέλουμε να μην υπάρχουν αυτοί οι μηχανισμοί των κομμάτων όπως υπάρχουν μέχρι τώρα. Θέλουμε και η αμφίδρομη επικοινωνία και οι αποφάσεις για τις επιλογές του κόμματος -για τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές για παράδειγμα ή πώς θα εκλεγούν τα στελέχη του συνεδρίου- να γίνουν χρησιμοποιώντας τις νέες τεχνολογίες. Οι ιδέες των προγόνων μας για άμεση δημοκρατία, με τις νέες τεχνολογίες, μπορούν να έχουν εφαρμογή στην πολιτική.

Για το πακέτο μέτρων

Τα μέτρα έτσι κι αλλιώς είναι άδικα, αν τα δούμε ένα-ένα. Πρέπει να έχουν, όμως, το τεκμήριο ότι μέσα στην αδικία τους δεν είναι μέτρα που πλήττουν μόνο συγκεκριμένες κατηγορίες ανθρώπων ή δεν έχουν την κοινωνική ευαισθησία που χρειάζεται πριν τις αποφάσεις. Αυτό που έκαναν οι βουλευτές, είναι ότι δεν μπορείς να μειώνεις τις συντάξεις των αγροτών από τα 320 στα 300 ευρώ. Βεβαίως για το Υπουργείο Οικονομικών είναι ένα πακέτο 450 εκατ. ευρώ. Πολύ μεγάλη συζήτηση θα γίνει και για τους ένστολους, όταν τους βγάζεις στους δρόμους και κινδυνεύει η ζωή τους για τη δική μας ασφάλεια, των παιδιών μας και της περιουσίας μας. Δεν έχουν Σαββατοκύριακα και αυτό είναι ένα κονδύλι 311 εκατ. ευρώ. Προσπαθούμε να δούμε τι είναι το δικαιότερο. Δεν μπορείς να πεις ότι θα ικανοποιήσεις όλα τα δίκαια αιτήματα. Θα πρέπει από κάπου να κόψεις και κάπου να δώσεις.

Για το ενδεχόμενο επιβολής κομματικής πειθαρχίας

Οι βουλευτές είναι πολύ ώριμοι και έχουν μια σαφή εντολή. Εγώ δεν είμαι υπέρ των κατασταλτικών μέτρων. Υπάρχουν δύο πράγματα που πρέπει να λάβουν υπόψη τους. Πότε υπάρχει ψήφος εμπιστοσύνης στη Βουλή, γιατί αυτό καθορίζει πότε μια κυβέρνηση μπορεί να σταθεί στη Βουλή και πότε όχι. Όταν η αντιπολίτευση κάνει πρόταση μομφής και καταψηφιστεί η κυβέρνηση και σε δύο άλλες ψηφοφορίες, τον προϋπολογισμό, αν η κυβέρνηση δεν μπορεί να πάρει την πλειοψηφία και δεν μπορεί να εκτελέσει τα οικονομικά του κράτους και σε τέτοιου είδους ψηφοφορίες, όπως αυτή που θα γίνει, η οποία ενέχει το στοιχείο της ψήφου εμπιστοσύνης. Βεβαίως, ο κάθε βουλευτής γνωρίζει πολύ καλά αυτές τις παραμέτρους και ασφαλώς θα τοποθετηθεί με βάση αυτές στη Βουλή.

Keywords
Τυχαία Θέματα