Παπαδόπουλος: Επιβάλλεται να είναι το τελευταίο πακέτο μέτρων

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ, Ανδρέας Παπαδόπουλος μιλησε στους Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο στο ΒΗΜΑ FM 99,5 για τα μέτρα και τη στάση του κόμματός του και τόνισε ότι επιβάλλεται να είναι το τελευταίο πακέτο μέτρων

 

Για το πακέτο μέτρων

Αυτό που σας είπα είναι ότι επιβάλλεται να είναι το τελευταίο πακέτο των μέτρων. Για πάρα πολλούς λόγους. Για λόγους αξιοπιστίας

του πολιτικού συστήματος, αλλά πρωτίστως για λόγους κοινωνικούς, διότι δεν υπάρχει από πουθενά αλλού να κόψεις. Εδώ τώρα που θέλουμε τα 11,5 δις και βλέπετε πόσο μεγάλες είναι οι δυσκολίες γι αυτό υπάρχει αυτή η τεράστια καθυστέρηση, φανταστείτε μετά από λίγους μήνες ή εβδομάδες να έχουμε κι άλλο πακέτο μέτρων.

Για τη διάρκεια της κυβέρνησης

Είναι λογικό να υπάρχουν αποκλίσεις (σ.σ.: στην προγραμματική συμφωνία). Αυτό οφείλεται ως ένα βαθμό και στις εξελίξεις που αλλάζουν – δεν είναι στατικά τα πράγματα – και στην Ελλάδα και πολύ περισσότερο στην Ευρώπη. Ωστόσο, επειδή θεωρούμε ότι η Κυβέρνηση αυτή επιβάλλεται να έχει ορίζοντα τετραετίας πρέπει ως το τέλος του χρόνου κι όταν θα ξεπεράσουμε αυτή την πολύ δύσκολη φάση να προσπαθήσουμε να υλοποιήσουμε όλες τις δεσμεύσεις που υπάρχουν στην προγραμματική συμφωνία. Νομίζω ότι δεν έχει παράλογα πράγματα μέσα, έχει λογικά πράγματα και πρέπει να τα δούμε. Όλο το πακέτο είναι μια εξίσωση. Ανάλογα από πού κόβεις, κάπου αλλού πρέπει να μειώνεις.

Για την κυβερνητική συνοχή και την τροπολογία για τα σκάφη αναψυχής

Είναι πολύ μεγάλες οι δυσκολίες που έχει η Κυβέρνηση στο ζήτημα της συνεννόησης. Δεν πρέπει και οι δικοί μας βουλευτές να πιάνονται έτσι εξαπίνης σε αυτά τα ζητήματα και να μη τα γνωρίζουμε. Πρέπει να υπάρχει καλύτερη συνεννόηση, πρέπει να ενημερώνονται οι βουλευτές στην κάθε αρμόδια επιτροπή, ώστε να μην έχουμε τέτοια ζητήματα. Πρέπει, καλώς ή κακώς, είτε μας αρέσει είτε δεν μας αρέσει, δεν μιλάμε για μια μονοκομματική Κυβέρνηση, μιλάμε για μια τρικομματική Κυβέρνηση και αναγκαστικά ο καθένας πρέπει να σέβεται τις ευαισθησίες και τα θέματα του άλλου. Πρέπει να υπάρχει μια καλύτερη συνεννόηση και μια επίσημη ενημέρωση κάθε φορά από τον κάθε αρμόδιο Υπουργό. Ξέρετε, τα φορολογικά έσοδα θα μπορούσαν να είναι μεγαλύτερα από την συγκεκριμένη τροπολογία.

Keywords
Τυχαία Θέματα