Το Εθνικό Σύστημα Υγείας «σκότωσε» 48χρονο στην Αμαλιάδα

Το σύμπτωμα ήταν πόνος στην κοιλιά και πρόβλημα στις αμυγδαλές. Κι όμως ο 48χρονος άνδρας πέθανε, καθώς πέντε νοσοκομεία, η έλλειψη γιατρών και μέσων αλλά και οι 13 ώρες που μεσολάβησαν για από την εισαγωγή του  στάθηκαν μοιραία για τη ζωή του.

Ο 48χρονος Αριστείδης Μπουράτσιας, πατέρας δύο παιδιών, που εργαζόταν στο δήμο Ήλιδας με το πρόγραμμα πεντάμηνης κοινωφελούς εργασίας, τα ξημερώματα της Κυριακής μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας από τους οικείους του, με πρόβλημα στις αμυγδαλές και κοιλιακό άλγος. Αφού έγιναν οι πρώτες εξετάσεις, στις 3 τα ξημερώματα της Κυριακής οι γιατροί

του έκαναν εισαγωγή στην παθολογική κλινική. Μέχρι εκεί όλα καλά, μόνο που το πρωί η κατάσταση της υγείας του άρχισε να επιδεινώνεται και οι γιατροί άρχισαν πλέον να συζητούν την μεταφορά του σε άλλο νοσοκομείο, για περαιτέρω εξετάσεις, με δεδομένο βέβαια ότι δεν εφημέρευε καρδιολόγος για να γίνει και καρδιολογική εκτίμηση και ζητήθηκε χειρουργική εκτίμηση.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αρχικά έγινε επικοινωνία με το Νοσοκομείο του Πύργου, όπου ναι μεν εφημέρευε χειρουργός για χειρουργική εκτίμηση, ωστόσο δεν λειτουργούσε ο αξονικός τομογράφος για περαιτέρω εξετάσεις, κατά συνέπεια κρίθηκε σκόπιμη η μεταφορά του ασθενή σε νοσοκομείο της Πάτρας. Ο ασθενής έπρεπε να μεταφερθεί αρχικά στο 409 Νοσοκομείο Πατρών για να γίνει καρδιολογική εκτίμηση, αφού εκεί εφημέρευε καρδιολόγος, εν συνεχεία να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» Πατρών για να εξεταστεί από χειρουργό, αφού εκεί εφημέρευε χειρουργός και στη συνέχεια να μεταφερθεί στην παθολογική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου που εφημέρευε.

Ένα μεγάλο ταξίδι από Νοσοκομείο σε Νοσοκομείο, που τελικά οδήγησε στο θάνατο τον 48χρονο.

Πηγή: patrisnews.com

Keywords
Τυχαία Θέματα