Η συνταγή της ημέρας: Καλοκαιρινή μακαρονοσαλάτα με τόνο

Καλοκαίρι και ο οργανισμός μας δεν έχει ανάγκη από βαριά γεύματα. Κάτι ελαφρύ και δροσερό είναι ότι πρέπει. Και αν αυτό το κάτι συνδυάζει και σαλάτα γίνεται ακόμα πιο γευστικό!! Τα μακαρόνια όπως είναι γνωστό όλοι τα λατρεύουν! Τι γίνεται όμως όταν έρθουν σε επαφή με τόνο και λαχανικά; Γίνεται μία απολαυστική μακαρονοσαλάτα !! Εύκολη να τη μαγειρέψεις και αν φτιάξεις και μεγαλύτερη ποσότητα, μπορείς να την έχεις στο ψυγείο σου και να τη φας

παγωμένη όποια στιγμή της ημέρας θέλεις! Τι καλύτερο από ένα ελαφρύ πιάτο και σίγουρα ένα από τα αγαπημένα πιάτα του καλοκαιριού !!

Υλικά
500γρ. μακαρονάκι κοφτό
3 κλαράκια σέλινο, ψιλοκομμένο
1/2 κούπα κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1/2 κούπα φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
1 καρότο τριμμένο
2 κονσέρβες τόνο, στραγγισμένες
αλάτι, πιπέρι
1/2 κούπα και άλλες 2κ.σ. μαγιονέζα με χαμηλά λιπαρά
1/4 κούπας γιαούρτι 2%
1κ.σ. και άλλη 1κ.γ. μπαλσάμικο

Εκτέλεση
1. Βράστε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, σε στυλ al dente. Σουρώστε τα, ξεπλύνετέ τα με κρύο νερό και ξανασουρώστε τα.
2. Όσο βράζουν τα μακαρόνια, αναμείξτε το σέλινο, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το καρότο και τον τόνο σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίξτε μέσα τα κρύα μακαρόνια και ανακατέψτε καλά.
3. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε τη μαγιονέζα, το γιαούρτι και το μπαλσάμικο. Αλατοπιπερώστε κατά βούληση και ανακατέψτε πάλι. Ρίξτε το μείγμα στα μακαρόνια και ανακατέψτε τα όλα μαζί να καλυφτούν. Καλύψτε το μπολ με διαφάνεια και βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα