Η Μπάγερν διέσυρε την Μπαρτσελόνα!

Η εκπληκτική παράσταση «total football» της Μπάγερν και η ανυπαρξία της Μπάρτσα έστειλαν (4-0) από τώρα τους Βαυαρούς τελικό. Διαιτητικό δώρο τα δύο γκολ.

Προημιτελικά 2009. Πρώτο ματς στο «Καμπ Νόου» και η «τεσσάρα» πήγε σύννεφο. Οι Βαυαροί δεν το είχαν ξεχάσει. «Ακόμα μας πληγώνει», είχε δηλώσει πριν την τωρινή αναμέτρηση ο Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε που πρόσθεσε ότι πρόσμεναν τούτο το ματς για να μετρήσουν ξανά τις δυνάμεις τους και να δουν κατά πόσο έχει κλείσει εκείνη η ψαλίδα. Το συμπέρασμα τους (μας) ξάφνιασε

όλους. Η ψαλίδα δεν έκλεισε ούτε πιθαμή. Παρέμεινε ακριβώς στο ίδιο άνοιγμα. Με τη διαφορά όμως ότι πλέον θα είναι η Μπαρτσελόνα εκείνη που θα πρέπει να καλύψει το κενό που δημιουργήθηκε από την αντίπαλο της.

Ναι, η Μπάγερν επιβεβαίωσε με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο αυτό που γραφόταν, συζητιόταν στον ποδοσφαιρικό κόσμο εδώ και περίπου ένα μήνα: πως παίζει ό,τι πιο δυνατό εμφανίζεται στο χορτάρι. «Τεσσάρα» και ίσως να ήταν και λίγα. Το 4-0 ήταν η απόλυτη σφαλιάρα συνείδησης προς αυτή τη Μπάρτσα πως την θέση της στην κορυφή την έχει απολέσει για τα καλά, κάτι που άλλωστε το… μυριζόμασταν, βλέποντας την κόντρα σε Μίλαν και Παρί.

Η ομάδα του Γιουπ Χάινκες έπαιξε το πιο μοντέρνο «total football» και δικαιολόγησε στο έπακρο τις δηλώσεις του ίδιου του Γερμανού κόουτς πριν από το ματς πως: «αυτή η Μπάγερν παίζει το πιο ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο στη σύγχρονη ιστορία του συλλόγου!». Το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα για το πόσο τέλεια κλείδωσαν τους Μπλαουγκράνα ήταν ότι το πρώτο σουτ εντός εστίας τους σημειώθηκε στο 69′ και ήταν ένα αδύναμο πλασέ του Μπαρτρά. Είναι για να το διαβάζεις και να μην το πιστεύεις: Το πρώτο της Μπάρτσα στο 69′!

Πηγή: gazzetta.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα