Η απολογία του Όσκαρ Πιστόριους: «Ζητώ συγγνώμη από τους γονείς της Ρίβα» [Eικόνες-Βίντεο]

Η δίκη που συγκλονίζει όλο τον πλανήτη φτάνει σήμερα στο αποκορύφωμά της! Ο 27χρονος, διάσημος και ως «Blade Runner», Οσκαρ Πιστόριους έδωσε σήμερα τις δικές του απαντήσεις για την άγρια δολοφονία της άτυχης Ρίβα Στίνκαμπ, ενώπιον του δικαστηρίου της Πρετόρια.

«Ζητώ συγγνώμη από τους γονείς και τους αγαπημένους ανθρώπους της Ρίβα Στίνκαμπ», ήταν οι πρώτες δηλώσεις του παραολυμπιονίκη.

«Κάθε βράδυ πριν κοιμηθώ, προσεύχομαι για αυτούς. Ήθελα, κάποια στιγμή να τους γράψω

ένα γράμμα, αλλά ποτέ δεν κατάφερα να βρω τις κατάλληλες λέξεις. Το μόνο που μπορώ να τους πω, είναι ότι η κόρη τους, εκείνο το βράδυ πήγε στο κρεβάτι της, για να κοιμηθεί, ευτυχισμένη».

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο Guardian, ο Πιστόριους εμφανίστηκε ιδιαίτερα συγκινημένος, ενώ η φωνή του έβγαινε μετά βίας…

Ο Πιστόριους εξακολουθεί να υποστηρίζει πως τα ξημερώματα της 14ης Φεβρουαρίου σκότωσε τη σύντροφό του, Ρίβα Στέενκαμπ μέσα στο σπίτι του στην Πρετόρια, γιατί νόμιζε πως είχε εισβάλει διαρρήκτης.

Το περιστατικό έγινε στις 03:00 τα ξημερώματα της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου και ενώ η Στέενκαμπ είχε τρέξει να προφυλαχθεί στο μπάνιο του σπιτιού.

Κατά την εξέτασή του θα πρέπει να απαντήσει σε ερωτήσεις, όπως γιατί πυροβόλησε και σκότωσε τη φίλη του μέσα από την πόρτα του μπάνιου του σπιτιού του.

Ωστόσο, ο κατηγορούμενος μπορεί να συνεχίσει να επικαλείται το συνταγματικό του δικαίωμα να μην καταθέσει.

Αντίθετα η κατηγορούσα αρχή πιστεύει ότι ο Πιστόριους σκότωσε τη Ρίβα εν γνώσει του και παρουσίασε καταθέσεις μαρτύρων που το υποστηρίζουν.

Η δίκη που άρχισε στις 3 Μαρτίου, είχε αναβληθεί στις 28 Μαρτίου λόγω ασθενείας ενός μέλους του δικαστηρίου. Η δίκη αναμένεται να συνεχιστεί έως τα μέσα Μαΐου.
Αν ο Πιστόριους καταθέσει, η εικόνα του δεν θα προβάλλεται στην απευθείας αναμετάδοση της δίκης, αλλά το κοινό θα μπορεί να ακούει μόνο τη φωνή του.

Keywords
Τυχαία Θέματα